Történelem tanár és tanulás?
Esti tagozatos vagyok érettségin,és imádom az egészet,4es 5ös vagyok mindenből de a töri kifog rajtam!
Velem van a baj mert olyan vagyok hogy ami nem tetszik vagy nem látom értelmét tanulni,azt lesz.rom és ha napokat ülök rajta se marad meg!
Na hát a töri egy ilyen!Egy fél percre sem találom izgalmasnak,nem köt le,nem érdekel!Ráadásul a tanár ellenszenves és annyira sz.rul tanít hogy még jobban elveszi tőle a kedvem!
Most volt nem rég negyedéves vizsga,mindenből 4-5 kapta kivéve a töri!Az úgy karó lett ahogy volt!
Pedig a törin heteket ültem itthon!wikipédia,minden rohadt portált,jegyzetek,könyvtár stb!De egyszerűen semmi sem marad meg belőle!
Nem a felfogóképességem a rossz mert a többi tantárgyat épp hogy átnéztem,elég hogy bejárok órára és megmarad!
Most taktikát váltottam és nem járok be töri órára hogy ne is lássam a tanárt!
Segítenétek hogy hogy tudnám megszerettetni magammal a törit?
Előre is köszi!
Nem a történelem a hibás, sőt, még nem is te, hanem ahogy a történelmet tanítják. Elvesznek a részletekben. A XX. század történelmében pl. már minden dátumot óra-perc-másodperc pontossággal kell fújni, mintha nem lenne mindegy, hogy hatvan évvel ezelőtt délután 2-kor vagy 3-kor történt-e az adott esemény.
A mai eszemmel már úgy tanulnám a történelmet, mint egy mesét. Egy történet arról, hogy hogyan változott (vagy éppen nem változott) különböző korokban a társadalmi, gazdaság, politikai rend a világban és milyen nagyobb események mozgatták annak idején az embereket. Nem a részletek felől közelíteném meg, hanem először globálisan, azután pedig, ha már erről szól a vizsga, mennék bele a részletekbe. Akkor már átláthatóbb, érthetőbb az egész néhány ezer év.
Na ez az hogy az az istencsapása annyira szárazan magyaráz,mutat 3 képet,leíratni semmit nem írat!
Szóval ilyen figyelj oda de közben meg csak írjál is valamit!Egyszerűen borzalmas!Ilyen rossz tanárom még sosem volt!:S
És egy perc alatt elveszi a kedvem!
Szóval akkor azt mondod hogy felületesen nagy vonalakat tisztázzam le aztán merüljek el a részletekben?
Most tartunk Rómánál meg Ceasar-nál
Igen, mert a részletekből nehezen lehet következtetni az egészre, viszont az egészet könnyen le lehet bontani részletekre. Valamint a későbbiekben már átfogóan kell látni a dolgokat, amikor már több helyszín több eseményéről lesz szó. Sajnos ezeket országonként tanítják, pedig inkább az összefüggéseket, a folyamatokat kellene, aztán elmerülni abban, hogy melyik országban hogyan alakultak ezek a bizonyos események.
A történelem egyébként jópofa tantárgy, nem is értem, miért így oktatják, ahogy.
Ahhoz, hogy valamit meg tudj tanulni, értened kell, látnod kell a kapcsolódási pontokat. Aztán már lehet részletezni úgy, ahogy azt a vizsgán majd kérik, viszont akkor már kérhetik, mert érteni fogod az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!