Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Történelem tanár és tanulás?

Történelem tanár és tanulás?

Figyelt kérdés

Esti tagozatos vagyok érettségin,és imádom az egészet,4es 5ös vagyok mindenből de a töri kifog rajtam!

Velem van a baj mert olyan vagyok hogy ami nem tetszik vagy nem látom értelmét tanulni,azt lesz.rom és ha napokat ülök rajta se marad meg!

Na hát a töri egy ilyen!Egy fél percre sem találom izgalmasnak,nem köt le,nem érdekel!Ráadásul a tanár ellenszenves és annyira sz.rul tanít hogy még jobban elveszi tőle a kedvem!

Most volt nem rég negyedéves vizsga,mindenből 4-5 kapta kivéve a töri!Az úgy karó lett ahogy volt!

Pedig a törin heteket ültem itthon!wikipédia,minden rohadt portált,jegyzetek,könyvtár stb!De egyszerűen semmi sem marad meg belőle!

Nem a felfogóképességem a rossz mert a többi tantárgyat épp hogy átnéztem,elég hogy bejárok órára és megmarad!

Most taktikát váltottam és nem járok be töri órára hogy ne is lássam a tanárt!

Segítenétek hogy hogy tudnám megszerettetni magammal a törit?

Előre is köszi!

2012. jan. 5. 12:03
 1/4 bánomisén ***** válasza:

Nem a történelem a hibás, sőt, még nem is te, hanem ahogy a történelmet tanítják. Elvesznek a részletekben. A XX. század történelmében pl. már minden dátumot óra-perc-másodperc pontossággal kell fújni, mintha nem lenne mindegy, hogy hatvan évvel ezelőtt délután 2-kor vagy 3-kor történt-e az adott esemény.

A mai eszemmel már úgy tanulnám a történelmet, mint egy mesét. Egy történet arról, hogy hogyan változott (vagy éppen nem változott) különböző korokban a társadalmi, gazdaság, politikai rend a világban és milyen nagyobb események mozgatták annak idején az embereket. Nem a részletek felől közelíteném meg, hanem először globálisan, azután pedig, ha már erről szól a vizsga, mennék bele a részletekbe. Akkor már átláthatóbb, érthetőbb az egész néhány ezer év.

2012. jan. 5. 12:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Na ez az hogy az az istencsapása annyira szárazan magyaráz,mutat 3 képet,leíratni semmit nem írat!

Szóval ilyen figyelj oda de közben meg csak írjál is valamit!Egyszerűen borzalmas!Ilyen rossz tanárom még sosem volt!:S

És egy perc alatt elveszi a kedvem!

Szóval akkor azt mondod hogy felületesen nagy vonalakat tisztázzam le aztán merüljek el a részletekben?

Most tartunk Rómánál meg Ceasar-nál

2012. jan. 5. 13:37
 3/4 bánomisén ***** válasza:

Igen, mert a részletekből nehezen lehet következtetni az egészre, viszont az egészet könnyen le lehet bontani részletekre. Valamint a későbbiekben már átfogóan kell látni a dolgokat, amikor már több helyszín több eseményéről lesz szó. Sajnos ezeket országonként tanítják, pedig inkább az összefüggéseket, a folyamatokat kellene, aztán elmerülni abban, hogy melyik országban hogyan alakultak ezek a bizonyos események.

A történelem egyébként jópofa tantárgy, nem is értem, miért így oktatják, ahogy.

Ahhoz, hogy valamit meg tudj tanulni, értened kell, látnod kell a kapcsolódási pontokat. Aztán már lehet részletezni úgy, ahogy azt a vizsgán majd kérik, viszont akkor már kérhetik, mert érteni fogod az egészet.

2012. jan. 5. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Érdekes eset én töriből jó vagyok s bár 11.es külön tehetséggondozás programmal tanítom a többi tanulót különórán iskolában , és a részletekből is lehet építkezni ha van rá módod tehát ilyen formán nincsen gondom a törivel. Ez hogy nem marad meg száraz attól függ nekem az ideális óra lehet 45 percen át jól struktúrált körmondatokban leadott értekezés is mivel szeretem , tehát te vagy nem szereted vagy nemtudom mi van vagy nem köt le ez sajnos olyan mint nekem a fizika (kivéve ha kvantum,atom stb) de én elolvasom sokszor meg nézem a képleteket és azért megmarad , http://www.youtube.com/watch?v=4fZyvzAav2E na ilyen lehet jobban megragadna én sajnos elvétve tudok így leadni anyagot mert akkor 10 év kéne hozzá bár nagyon okos lenne mindenki , de próbáld megközelíteni történetként ne magolandó történelmi anyagként max ez van.p vagy felajánlanám a történelem segédletem amin dolgozok a versenyjegyzeteim Wordbe vitele de először magyar töri szal a egyetemes még sokára van , attól függ mikor érettségizel az közép-emelt-verseny szintre is jó csak idő mire elkészül.
2012. jan. 6. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!