Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hányastól 5-ös egy átlag?

Hányastól 5-ös egy átlag?

Figyelt kérdés
Megtudnátok mondani, az átlag határokat? Nem csak az 5-ösre vagyok kíváncsi, hanem az összesre. Általános iskola 7. osztályos tanuló vagyok. Előre is köszi a válaszokat!:)
2012. jan. 5. 10:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

1,5-2,4 2

2,5-3,4 3

3,5-4,4 4

4,5-5 5

Szerintem így van.

2012. jan. 5. 11:21
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi kicsit rosszul lehet látni, de az utolsó számjegyek a jegyeket jelentik...
2012. jan. 5. 11:22
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de a 4,6 az ötös, ezt már megtudtam időközben, a többit nem tudtam, még egyszer köszi:)
2012. jan. 5. 11:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs erre szabály, csak annyi, hogy ha a tanár rosszabb jegyet ad félévkor/év végén mint az a jegyek átlagából következik (2,9-re még adhat kettest, de 3,2-re már nem), akkor azt a tantestület előtt indokolnia kell, és ha az nem ért vele egyet, akkor felfelé módosíthatja a jegyet.

Helyi iskola-szintű szabályok lehetnek mások is.

Általában az adott tanár év elején el szokta mondani, hogy neki mik az osztályzási szabályai.

2012. jan. 5. 11:34
 5/14 A kérdező kommentje:

Nos... Jelenleg nekem az lenne a legfontosabb, hogy 3,6-ra megkapom-e a 4-est matekból, mert hat éve 5-ös vagyok belőle, most nem kéne 3-ast adnia...házi versenyen is második lettem, megyek a megyeire, csak elég szépen benyeltem egy 1-est, meg egy 3-ast és ezek után hiába van három 5-ösöm, két 4-esem...

Viszont megkérdezni nem tudom a tanárt, mert betegállományban vagyok és mivel vírusos, nem megyek egész héten...

Ámúgy pedig köszi a válaszokat :)

2012. jan. 5. 12:02
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Már bocs, de az azért eléggé vicces, hogy pont matekból akarsz négyest, holott nem ismered a kerekítés szabályait...
2012. jan. 5. 12:07
 7/14 A kérdező kommentje:

Képzeld: tisztában vagyok a kerekítés szabályaival.

A probléma ott kezdődik, hogy 4,5-től lenne 5-ös, de arra nem adják meg... Biológiából felelnem is kell, mivel 4,5-re(!!) állok, ami a kerekítés szabályai szerint(!!) már 5-ös.

Csak ennyit akartam, további szép napot!

2012. jan. 5. 12:31
 8/14 anonim ***** válasza:
73%
Ilyen esetben meg nyilván a tanárt kell kérdezni, hiszen ő adja a jegyet, nem gondolod? Honnan tudnánk, hogy a te tanárod épp mire ad négyest, ha nem a kerekítés szabályait alkalmazza? Netalántán gondolatolvasónak kellene lennünk?
2012. jan. 5. 13:29
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok veszekedős kedvemben, bár látom te annál inkább. Felsőben szerintem már másképp vannak az átlagok, mint alsóban, de ha nem, én kérek elnézést!
2012. jan. 5. 13:49
 10/14 anonim ***** válasza:
78%
Ha itt teszel fel kérdést MINDIG lesz valaki aki beléd köt. Szokj hozzá!
2012. jan. 5. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!