Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Annyira elegem van már abból,...

Annyira elegem van már abból, hogy nem tudom a matekot. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kilencedikes vagyok és matekból algebrát tanulunk. Általános iskolában mindig is négyes voltam matekból, csak néha kaptam rossz jegyet. Igaz, hogy akkor külön tanár is járt hozzám, de idén ezt nem engedhetjük meg magunknak sajnos.

Én tényleg szeretném érteni a matekot, de hiába ülök fölötte és gondolkozok, sehogy sem értem. Már legalább egy órája sírok, mert megint nem tudom megoldani azt, amit a többiek akár 2 perc alatt is.

Egyszer a tanár kihívott a táblához felelni, de nem tudtam és a többiek hangosan kinevettek, a tanár meg, mintha valami fogyatékossal beszélt volna azt kiabálta nekem, hogy "Nem igaz, hogy nem veszed észre!". Aztán nagy kínszenvedés után sikerült megoldanom. Leültem a helyemre és egészen óra végéig sírtam az első padban.

Annyira elegem van már abból, hogy én vagyok a hülye az osztályból.

Angolból, spanyolból, tesiből, énekből és informatikából ötös vagyok, egy-két négyesem, ha van. Töriből, irodalomból, nyelvtanból négyes, kémiából, fizikából és föciből hármas vagyok. Matekból viszont van két egyesem és két kettesem, ami be van írva. Ez szinte biztos, hogy bukás és ez nem tenne jót senkinek.

Elegem van most már. Mit csináljak? :'(

2012. jan. 5. 01:10
 1/8 anonim ***** válasza:
A szüleid nem tudnak segíteni? Az algebrára még biztosan emlékeznek.
2012. jan. 5. 01:14
 2/8 anonim ***** válasza:

A kilencedikes algebra még nem annyira vészes, lesz ez sokkal rosszabb.

Ha össze tudod szedni a kérdéseid - konkrétan mit nem értesz -, írj privátot, segítek, ha tudok.

2012. jan. 5. 01:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is gyűlöltem a matekot. Meg a fizikát, kémiát. Az ember nem érthet mindenhez. Valamiben te vagy a jobb. Te meg lehet, hogy a többiek angol vagy spanyol tudásán nevethetnél. Úgy néz ki inkább humán beállítottságú vagy.

Mit számít? Annyit biztos tudsz amivel átmész ne dőlj be ennek a kőkemény teljesítményorientált mentalitásnak.

Az ok. hogy szeretnél jobb lenni, és elkeserít, hogy rondán mutatnak a sok jó jegy mellett azok a kettesek, de hát ez van. Nincs az osztályban jó matekos akivel jóban vagy? Mi mindig összeültünk a barátnőkkel és együtt agyaltunk és treníroztuk egymást.

2012. jan. 5. 01:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Rossz vagy matekból.

Na, és?

Nincs érzéked hozzá, nem olyan nagy ügy.

Nekem se volt, általánosban én is 5-ös voltam, csak nyolcadikban lettem 4-es, viszont gimiben végig kettes voltam, köszönhetően annak is, hogy a matek tanárunk, egy hülye volt, és észveszejtő tempóban haladt, ordítva magyarázott, s egyébként sem volt komplett.

De köszönhetően annak is, hogy nekem sem volt semmi érzékem sem érdeklődésem a matekhoz.

Mégis itt vagyok, egyetemet végeztem, és számolni, osztani, szorozni, százalékot számolni szuperül és gyorsan tudok fejben.

Meg ki tudom számolni, hogy mennyi tapéta kell a falra, vagy miből, hogy jövök ki a legjobban.

A pénzt is jól kezelem, úgyhogy ennyi matek bőven elég az élethez.

Ne gyötörd magad ezen, te ebben nem vagy jó, másban meg igen.

Kit érdekel?

Ne bukj meg, aztán menj olyan egyetemre, ahol nincs matek és kész.

2012. jan. 5. 02:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Hej haver nezd meg a sefmatek.lapunk.hu-t es bcos csak be vok rgvakisct na cspo
2012. jan. 5. 02:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló mondatának mi a vége? :DD
2012. jan. 5. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Hé haver, nézd meg a sefmatek.lapunk.hu-t, és bocs, csak be vagyok rúgva kicsit, na cső!

Még a végén kiderül, hogy hasznos dolog részeg barátoknak msn-en lelkisegélyszolgáltatást nyújtani :D:D:D

2012. jan. 5. 12:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Mára végül csak összejött, hogy eljöjjön a tanár és még egy-két alkalommal jön és akkorra már érteni fogom. Legalábbis nagyon remélem.

A válaszokat nagyon köszönöm! :D

2012. jan. 8. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!