Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetemi vizsgákra sokat...

Az egyetemi vizsgákra sokat kell tanulni?

Figyelt kérdés

Hányszor van vizsgaidőszak?

Mert ha sokat akkor lehet nem megyek egyetem.re

2012. jan. 3. 15:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Minden félév végén másfél hónapnyi a vizsgaidőszak. Az, hogy mire mennyit kell tanulni kurzusfüggő. A választott szak fontosabb óráin természetesen sokat követelnek, de vannak olyanok amelyeken kevésbé. (Én most egy hete tanulok az egyik vizsgámra, de volt, hogy egy délután is elég volt). Természetesen a félév közben is lehetnek számonkérések.
2012. jan. 3. 16:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden félév végén van vizsgaidőszak, ahogy előttem is írta valaki, nálunk ez kb. 1 hónap, most is épp az van....:S A következő félév végén is lesz, május közepétől júni közepéig kb. A félév alatt be kell járni a legtöbb órára (tanáron múlik, hogy mennyire kötelezi erre a diákjait) és zh-kat kell írni (olyanok, mint a témazárók), a zh-kra jegyet kaphatsz, ez lesz a félév végi jegyed, vagy aláírást kapsz, ami a vizsgázás feltétele. Ha egyest kapsz a zh-n vagy vizsgán, akkor írhatsz pótot, de ha itt is megbuksz, akkor a következő félévben újra fel kell venni az adott tantárgyat.

Van olyan tárgy, amire alig kell tanulni, szinte az is elég, ha bent vagy órán és figyelsz (ez a ritkábbik eset), a legtöbbre viszont napokat kell tanulni, 1-1 zh-ra vagy vizsgára annyit, mint amennyi középsuliban egy éves anyag, szóval elég húzós, de bele lehet jönni.

2012. jan. 3. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
39%

Egyetemfüggő. Vannak a büfészakok, ahol a diákok nagy része végigpartizza a félévet, alig jár órára, majd (jobb esetben) vizsga előtti este kinyitja a könyvet és másnap kap egy 2-est, vagy 3-mast. Pár nap múlva semmire sem emlékszik az anyagból. Aztán pár éves csúszással kap egy diplomának nevezett vmit, amivel sehol sem tud elhelyezkedni, mert azon a területen túlképzés van.

Aztán vannak a nehéz egyetemek, ahol valódi tudást és értékes diplomát adnak, de rengeteget kell tanulni év közben is. Órákra be kell járni, egy-egy vizsgára előfordul, hogy heteket kell készülni és még akkor sem biztos, h sikerül.

Te dönthetsz, h melyiket választod.

2012. jan. 3. 17:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetem olyanoknak való, akik akarnak tanulni. Ha te nem akarsz, akkor ne tanulj tovább és kész.
2012. jan. 3. 20:07
 5/8 A kérdező kommentje:
dehogynem mindneki csak iszik és kefél az egyetemeken....
2012. jan. 3. 20:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha ennyire jól tudod, hogy ki mit csinál, akkor miért tetted fel a kérdést?
2012. jan. 3. 20:55
 7/8 A kérdező kommentje:
csak hallom , manapság a legalja is bejut egyetemre nem nagy kunszt
2012. jan. 3. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

bejutni lehet h nem nagy kunszt, de bent is kell maradni.

ahova én járok, nem tartozik a legerősebb egyetemek közé, matekból mégis első félévben 330 emberből 30 ment át, én megbuktam úgy, hogy mindig is jó voltam matekból tanulás nélkül is, egyetemen meg kitanultam a belem, mégse sikerült elsőre.

2012. jan. 3. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!