Az egyetemi vizsgákra sokat kell tanulni?
Hányszor van vizsgaidőszak?
Mert ha sokat akkor lehet nem megyek egyetem.re
Minden félév végén van vizsgaidőszak, ahogy előttem is írta valaki, nálunk ez kb. 1 hónap, most is épp az van....:S A következő félév végén is lesz, május közepétől júni közepéig kb. A félév alatt be kell járni a legtöbb órára (tanáron múlik, hogy mennyire kötelezi erre a diákjait) és zh-kat kell írni (olyanok, mint a témazárók), a zh-kra jegyet kaphatsz, ez lesz a félév végi jegyed, vagy aláírást kapsz, ami a vizsgázás feltétele. Ha egyest kapsz a zh-n vagy vizsgán, akkor írhatsz pótot, de ha itt is megbuksz, akkor a következő félévben újra fel kell venni az adott tantárgyat.
Van olyan tárgy, amire alig kell tanulni, szinte az is elég, ha bent vagy órán és figyelsz (ez a ritkábbik eset), a legtöbbre viszont napokat kell tanulni, 1-1 zh-ra vagy vizsgára annyit, mint amennyi középsuliban egy éves anyag, szóval elég húzós, de bele lehet jönni.
Egyetemfüggő. Vannak a büfészakok, ahol a diákok nagy része végigpartizza a félévet, alig jár órára, majd (jobb esetben) vizsga előtti este kinyitja a könyvet és másnap kap egy 2-est, vagy 3-mast. Pár nap múlva semmire sem emlékszik az anyagból. Aztán pár éves csúszással kap egy diplomának nevezett vmit, amivel sehol sem tud elhelyezkedni, mert azon a területen túlképzés van.
Aztán vannak a nehéz egyetemek, ahol valódi tudást és értékes diplomát adnak, de rengeteget kell tanulni év közben is. Órákra be kell járni, egy-egy vizsgára előfordul, hogy heteket kell készülni és még akkor sem biztos, h sikerül.
Te dönthetsz, h melyiket választod.
bejutni lehet h nem nagy kunszt, de bent is kell maradni.
ahova én járok, nem tartozik a legerősebb egyetemek közé, matekból mégis első félévben 330 emberből 30 ment át, én megbuktam úgy, hogy mindig is jó voltam matekból tanulás nélkül is, egyetemen meg kitanultam a belem, mégse sikerült elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!