Szerintetek lehetek így pszichiáter?
Nem nagyon szeretem az embereket.A társaságukat sem,akár kivel találkozom csak akkor szólalok meg ha muszáj.Így válhat belőlem jó pszichiáter?Maga a szakma nagyon érdekel.
Pszichiáter,és addiktológus szakmák közt gondolkozom.A szülésznőre is gondoltam,de elvetettem,mivel például egy abortuszt nem tudnék elvégezni,nem vinne rá a lélek.
Úristen, ezt nem hiszem el, mintha csak magamat olvasnám, énis pont e kettő szakma között vacilálok:D Wow. Ráadásul én is utálom az embereket...hűh.:D
Szerintem inkább pszichiáter legyél. És igen, kiváló is lehetsz..
OK, ez remélem csak a nap poénja volt.
Egy pszichiáter aki nem szereti az embereket és a társaságukat. Mivel is foglalkoznak pontosan? Emberekkel.
AZért érzed az iróniát.
A válasz a kérdésre, hogy nem.
Ez olyan mint, hogy lehetek informatikus, de nem szeretem a számítógépeket.
Vagy lehetek halász, de utálom a halakat.
Első válaszoló.Tényleg?:D Érdekes.
A többi válaszolónak.Attól mert nem szeretem az embereket,szerintem el tudnám normálisan végezni a dolgom,hisz érdekel,nem azt mondom hogy ha segítségre van szükségük akkor nem segítek.Véleményem szerint válhat belőlem,viszont érdekelt más véleménye is.
Lehetsz,hiszen jelentkezhetsz az orvosira és el is végezheted,ennek semmi akadálya.
Kérdés,hogy milyen szakember válik belőled.A munkád során szerintem nagy akadályokba ütközhetsz ezzel a hozzáállással...Nehéz lesz számodra empátiát és megértést tanúsítani,főként egy olyan személlyel,aki számodra nem szimpatikus,vagy nem értesz egyet a gondolkodásmódjával.Nem darab húsokról,megoldandó ügyekről van szó,amire ha rájössz felírod a gyógyszert és kész, a pszichiáteri hivatás nem ebből áll.
Nagy valószínűséggel el fogod végezni a pszichoterapeuta képzést,hiszen úgy van értelme az egésznek...Ott pedig komoly munka folyik,ráadásul a terapeuta munkaeszköze a saját lelke,a hozzáállásod,érzéseid pedig nem fogod tudni színészi játékkal leplezni.A feltételezett segítő szándékoddal mögött a páciensek meg fogják érezni a valódi attitűdöd,ez a kettősség pedig tönkrevágja a bizalmi légkört,ami mindennek az alapja.Emellett a terápia alapja sok más mellett a teljes elfogadás a terapeuta részéről (ez nálad hiányzik)illetve a kongruencia (hitelesség),ami szintén nincs meg benned,hiszen hogy várhatod el a betegedtől,hogy bízzon benned és a segítő szándékodban,ha nyilvánvalóan látja,hogy nem kedveled őt.
A terapeuták kötelesek bizonyos időközönként szupervízióba járni,ahol megbeszélhetik,megvitathatják a problémásabb eseteiket,meghallgatják mások eseteit.A fentiek alapján neked ez sem menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!