Ha elveszik az érettségim kapok újat ugye?
Amit tenni készülsz az büncselekmlény de min szabályséréts. Közokirat az érettségi bizi. Vegyél üreset egy papírboltban és égeesd el azt.
De mi a fszért nem tanulsz OKJ-n szakmát luzer?
Kedves Kérdező!
"aztán nem tanultam" Eddig olvastam el a véleményedet. Ezek után te mégis mit vársz?! Hogy az öledbe hulljon valami pénzes meló? Na ne nevettess már, inkább menj, és áss kutakat.
nem pénzes melóra vágyom. melóra vágyom :D. túlélni szeretnék, nem élni. De ez se akar menni. Milyen szakmát ajánlotok? Nehéz döntés.. és sokat rágódtam már rajta.. de gyorsan kéne dönteni..sürget már az idő... egy normális tanácsot nem kaptam még egy idősebbtől sem...
Nekem nem derogálna az se építkezésen kéne segédmunkálkodni... de az sincs... jelenleg arra várok hogy leépítsenek egy közeli gyárban és oda lehet majd menni rabszolgának... nem mondom hogy szívesen csinálnám, de az is valami.
Milyen szakmát ajánlotok?
Nem ismerlek honnan tudjam mi érdekelne?
milyen szakon nem tanultál, talán ahhoz hasonló szakmát kéne keresned.
miért sürget az idő?
Akkor máshogy mondom : olyan szakma érdekel amiből jó eséllyel meg lehet éldegélni.. Az hogy megírják ezer cikkben hogy mi a hiányszakma meg mi nem az kevésbé érdekel.. emberek véleménye érdekel.. hogy ők miből és mennyire tudnak megélni.
informatika érdekel... semmi máshoz nem értek.. azért meg nem megyek el okjre.. mert nem fog tudást adni a kezembe... bár a mérnök infó se igazán ad.. elszúrtam.. nem programoztam eleget.. de ez most mindegy. lemondtam már erről az álmomról lassan..
Azért sürget mert nem élhetek örökké anyámékon. Már így is görcsölök sokat hogy ismét egy nap ami teljesen haszontalanul telt.
Ezeket a dolgokat szerintem nem velünk kellene megbeszélned.
Egyébként pedig az egyetem jó dolog, csak ha nem tanulsz, vagy tanultál akkor mégis hogy tudnál/tudtál volna bekerülni valami értelmes helyre, értelmes szakra?
Nyilvánvaló, hogy nem "élhetsz" a szüleiden örökké, de szerintem megértik, ha középiskola után pár évig még velük maradsz...és ha munkát keresel teljes erőbedobással, akkor feltételezem, hogy át fogják érezni a helyzeted.
Az egész helyzeteden úgy tudsz javítani, ha elkezdesz tanulni. Nyelv, OKJ, egyetem,fősuli,technikum,bármi... lényegesen könnyebben tudsz ezek valamelyikével/kombinációjával elhelyezkedni, és nem "droid" munkákra...
Tudod sima érettségivel papírok nélkül alkalmazni senki nem fog. még a vállalkozóihoz is kevés.. bár lehetsz egyéni vállalkozó... és kitalálhatsz valami info szolgáltatást amit te csinálsz és eladsz.
Megmondom miből élek meg: dietetikus-egészségtan és kollégiumi nevelő tanár vagyok. Saját magam készítem a honlapom és szakértősödöm pár oldalon. Erre gondoltál?
ennek így semmi értelme, ezzel a háttértörténettel. ha rendesen tanultál volna és most nem lenne munkád, na az jogos felháborodás lenne, de minimum szívás.
így meg csak egy saját magad által elbaltázott élet miatti nyavalygás. gimibe általában nem azért jár az ember, hogy érettségi után ne csináljon semmit.
"nem tanultam" - szóval akkor miért is te vagy felháborodva? mert nem nyomnak a segged alá egy állást 0 tudással?
1ébként akkor menj el utcaseprőnek... úgy hallom, jobban keresnek mint a kezdő orvosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!