Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha elveszik az érettségim...

Ha elveszik az érettségim kapok újat ugye?

Figyelt kérdés
Azt tervezem hogy csinálok egy demoralizáló videót, amiben elégetem az érettségim, lévén úgyse jó semmire, ami tényleg igaz is,aztán elküldöm valami szervnek. Azt még nem tudom hová. Nem gyerekes hiszti..egy elkeseredett fiatal keserű "vallomása" aki a nagyvilág diplomagyárának klasszikus áldozata lett : tanulj fiam..egyetem egyetem..aztán nem tanultam.. most meg itt állok egy szál érettségivel szakma nélkül, minden nélkül. Mi a f*szomért jártam gimibe? Olyan munkákra se vesznek fel amihez érettségi se kell. Titeket nem dühít ez? Hány ilyen fiatal lehet még te jó isten....
2011. dec. 30. 14:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Sok sikert. Utána kaphatsz a volt iskoládban egy másodlatot, pénzért. nem keményfedeleset, csak egy A4-es papírt.
2011. dec. 30. 15:16
 2/12 anonim ***** válasza:

Amit tenni készülsz az büncselekmlény de min szabályséréts. Közokirat az érettségi bizi. Vegyél üreset egy papírboltban és égeesd el azt.

De mi a fszért nem tanulsz OKJ-n szakmát luzer?

2011. dec. 30. 15:33
 3/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"aztán nem tanultam" Eddig olvastam el a véleményedet. Ezek után te mégis mit vársz?! Hogy az öledbe hulljon valami pénzes meló? Na ne nevettess már, inkább menj, és áss kutakat.

2011. dec. 30. 15:50
 4/12 A kérdező kommentje:

nem pénzes melóra vágyom. melóra vágyom :D. túlélni szeretnék, nem élni. De ez se akar menni. Milyen szakmát ajánlotok? Nehéz döntés.. és sokat rágódtam már rajta.. de gyorsan kéne dönteni..sürget már az idő... egy normális tanácsot nem kaptam még egy idősebbtől sem...

Nekem nem derogálna az se építkezésen kéne segédmunkálkodni... de az sincs... jelenleg arra várok hogy leépítsenek egy közeli gyárban és oda lehet majd menni rabszolgának... nem mondom hogy szívesen csinálnám, de az is valami.

2011. dec. 30. 16:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Milyen szakmát ajánlotok?

Nem ismerlek honnan tudjam mi érdekelne?

milyen szakon nem tanultál, talán ahhoz hasonló szakmát kéne keresned.

miért sürget az idő?

2011. dec. 30. 16:21
 6/12 A kérdező kommentje:

Akkor máshogy mondom : olyan szakma érdekel amiből jó eséllyel meg lehet éldegélni.. Az hogy megírják ezer cikkben hogy mi a hiányszakma meg mi nem az kevésbé érdekel.. emberek véleménye érdekel.. hogy ők miből és mennyire tudnak megélni.

informatika érdekel... semmi máshoz nem értek.. azért meg nem megyek el okjre.. mert nem fog tudást adni a kezembe... bár a mérnök infó se igazán ad.. elszúrtam.. nem programoztam eleget.. de ez most mindegy. lemondtam már erről az álmomról lassan..

Azért sürget mert nem élhetek örökké anyámékon. Már így is görcsölök sokat hogy ismét egy nap ami teljesen haszontalanul telt.

2011. dec. 30. 16:32
 7/12 delusion ***** válasza:

Ezeket a dolgokat szerintem nem velünk kellene megbeszélned.

Egyébként pedig az egyetem jó dolog, csak ha nem tanulsz, vagy tanultál akkor mégis hogy tudnál/tudtál volna bekerülni valami értelmes helyre, értelmes szakra?

Nyilvánvaló, hogy nem "élhetsz" a szüleiden örökké, de szerintem megértik, ha középiskola után pár évig még velük maradsz...és ha munkát keresel teljes erőbedobással, akkor feltételezem, hogy át fogják érezni a helyzeted.

Az egész helyzeteden úgy tudsz javítani, ha elkezdesz tanulni. Nyelv, OKJ, egyetem,fősuli,technikum,bármi... lényegesen könnyebben tudsz ezek valamelyikével/kombinációjával elhelyezkedni, és nem "droid" munkákra...

2011. dec. 30. 18:56
 8/12 anonim ***** válasza:

Tudod sima érettségivel papírok nélkül alkalmazni senki nem fog. még a vállalkozóihoz is kevés.. bár lehetsz egyéni vállalkozó... és kitalálhatsz valami info szolgáltatást amit te csinálsz és eladsz.

Megmondom miből élek meg: dietetikus-egészségtan és kollégiumi nevelő tanár vagyok. Saját magam készítem a honlapom és szakértősödöm pár oldalon. Erre gondoltál?

2011. dec. 30. 19:19
 9/12 anonim ***** válasza:

ennek így semmi értelme, ezzel a háttértörténettel. ha rendesen tanultál volna és most nem lenne munkád, na az jogos felháborodás lenne, de minimum szívás.

így meg csak egy saját magad által elbaltázott élet miatti nyavalygás. gimibe általában nem azért jár az ember, hogy érettségi után ne csináljon semmit.

"nem tanultam" - szóval akkor miért is te vagy felháborodva? mert nem nyomnak a segged alá egy állást 0 tudással?

1ébként akkor menj el utcaseprőnek... úgy hallom, jobban keresnek mint a kezdő orvosok.

2011. dec. 30. 20:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát tényleg semmi értelme ennek. Nem tanultál egyetemen és az érettségi a sz.r. Érettségi persze, hogy sz.r, mert kb. a képzettséget nem igénylő munkák elvégzésre elegendő. Ahova óránként találnának 10 új munkaerőt. Nehéz munkához jutni így.
2011. dec. 30. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!