Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek 2012-ben milyen...

Szerintetek 2012-ben milyen lesz a ponthatár az orvosin?

Figyelt kérdés

Összehasonlításképpen 2011-ben államin:

Budapest: 436 pont

Szeged-Debrecen-Pécs: 417 pont

és költségtérítésesen:

Budapest: 415 pont

Szeged: 398 pont

Debrecen: 366 pont

Pécs: 252 pont

2011. dec. 26. 17:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy lányismerősöm, aki nagyon szeretne az orvosira menni. Bár a kémiát nagyon elrontotta előrehozottan, lehet, hogy ezek a változások nélkül sem került volna be.

Én azt mondtam neki, hogy szerintem nem éri meg orvosnak tanulni. Egyrészt nincs arányban a sok tanulás/fizetés arány, húszas évei végén lesz, mire tapasztalat nélkül még csak az egyetemről kikerül, stb. De aki orvos akar lenni az igaz, hogy ezzel nem nagyon foglalkozik, mert ez tetszik neki.

Meg én sem jogosan pofázom, én is mindig csak 1 egyetem 1 szakát jelöltem be, amíg fel nem vettek, szóval végülis ugyanabban a helyzetben voltam. Annyi különbséggel, hogy ezzel a magánszférában is elég jól lehet mozogni.

Szóval én annyit tudok tanácsolni, hogy úgy dönts, hogy gondolj az egyetem utáni évekre is. Nem elég csak azt tanulni, és azt dolgozni, amit szeretsz, valamennyire meg is kell tudni élni belőle. Ha tényleg nem érdekel más az orvoson kívül, akkor sok szerencsét hozzá. Sajnálom, hogy így szétrombolja a kormány egyesek álmait, de ez van, sajnos.

2011. dec. 26. 19:20
 12/17 A kérdező kommentje:

És megkérdezhetem, hogy mi ez a szak amire jelentkeztél, amit elvégeztél?

De lehet ismerősödnek jobb lesz, otthon marad egy évet, és jobban ráhúz valamelyik érettségi tárgyára, esetleg még nyelvet is tanul. :)

2011. dec. 26. 19:26
 13/17 anonim ***** válasza:

Van egy logisztikus FSZ-em, idén kezdtem a gazdálkodási és menedzsmentet (elég sok átfedés van köztük, ez az évem konkrétan egy vicc, de jövőre bedurvul majd), utána pedig szeretnék a logisztikai menedzsment nevű mesterképzésre menni. De ez a jövő, ez lehet, hogy csak levelezőn lesz. Emellett oroszul tanulok most, angolból van felsőfokúm, meg németből középfokúm. Oroszból is egy középfokú minimum jó lenne, majd lesz valahogy.

A lényeg, hogy a logisztikával, kereskedelemmel, országok közti tranzakciókkal szívesen foglalkoznék.

2011. dec. 26. 19:38
 14/17 A kérdező kommentje:

Szép tervek, és jól is hangzik, biztosan érdekes a kereskedelem is. :)) És nagyon ügyes vagy, a nyelvvizsgák tekintetében. Gratula hozzá! A következő évedhez pedig sok sikert:)

Én maradok az orvosinál (szerintem azért ott is lehet keresni...persze csak szakvizsgák, sok gyakorlat, és praktizálás után :D) de engem nem ez ami vonzz, hanem a fehér köpeny, a rendelők, a kórházi folyosók, a sok beteg, illetve a gyógyítás élménye, az valami csodás lehet.:))

Kinek a pap, kinek a papné :)

2011. dec. 26. 19:49
 15/17 anonim ***** válasza:

Huhh, én 2014-ben érettségizek, és én is orvos akarok lenni. Nem is tanulok rosszul, de azért még rá kell feküdnöm. (Most vagyok 10.es)

Rossz vicc lenne, ha ennyire felemelnék a ponthatárokat. Nem szinten kéne hagyni több államilag támogatott hellyel, ha orvoshiány van?

2012. jan. 2. 19:42
 16/17 anonim válasza:
én idén érettségizek és osztottam szoroztam,de sztem ennyire azért nem fog megnőni a ponthatár...legalábbis nagyon remélem hogy nem...:S tavaly ugye 480-as rendszerbe,417 volt,akk most átváltva az 500-ba 434-nek kéne lennie,de akk oké emelnek rajta,de max. egy 10-est...az meg egy vicc,hogy jövőre 2 emelt kell...az nagyon durva...szinte teljesíthetetlen...vagy nem tudom...:S nekem is elegem van már a sok módosításokból..:S
2012. jan. 7. 02:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Azt, hogy most ennyit variálnak és ennyit változtatnak a rendszeren csak azt mutatja, hogy eddig nem volt jó. Rengeteg olyan ember került be már egyetemre, főiskolára, aki csak melegedni jár be az adófizetők pénzén. 20-30%-uknak még a diplomáját se szerzi meg. Én is most szívok ezzel, idén jelentkezek egyetemre, és két emeltre készülök, de még így se biztos hogy bekerülök. Már voltam fősulin, és sok más csoporttársammal én is csak azért voltam ott hogy legyek valahol, és alig tanultam, ott is hagytam. Én megértem ezeket a változtatásokat valahol. Az emelt érettségiktől meg nem kell bekaksilni, igaz, akiket az iskola nem készít fel rá, azok megszívják. De talán ha beáll ez a rendszer, akkor a középiskolákban is jobban emelt-orientált lesz a tanítás. Én még 2008-ban végeztem, és akkor még csak úgy felajánlották hogy lehet emeltezni is, persze szinte mindenki lusta volt hozzá. Most vért izzadhatok a töri könyv felett, hogy egymagam készüljek fel emeltre. Szóval aki most még középiskolás annak azt tanácsolom, használja ki hogy ott a tanár, hogy muszáj tanulni, és próbáljon 2 emeltet csinálni, nyelvvizsgát, satöbbi...

Az orvosin meg nem hinném hogy lejjebb viszik a pontokat hiába hogy hiányszakma, mert ahhoz már el kell érni valamit hogy egy ilyen kemény és felelősségteljes foglalkozást csinálj.

Ja és a pontokról annyit, hogy reménykedjünk, hogy azért azok akik keményen dolgoznak érte, felvételt nyernek... Azért bízom abban, hogyha csak költségesre kerülök be, egy félév eszeveszett hajtás után át fognak venni állami ösztöndíjasra, mert ilyen még van szerencsére.

2012. febr. 16. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!