Tanár akarok lenni, hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Nemrégiben megfordult a fejemben az, hogy tanári pályára lépnék az érettségi után. Viszont azt nem tudom, hogy ez esetben milyen szakot kell választanom, illetve mit kell elvégeznem, és mennyi ideig tartana ez kábé. Van mindenféle szak, mint a pedagógia, meg bölcsészet, de nekem ez jelenleg olyan mintha a falnak olvasnám fel. Köszönöm előre is a segítséget!2009. máj. 18. 20:55
1/7 anonim válasza:
attól függ milyen tanár szeretnél lenni. arra a szakra mész(pl. történelem) elvégzed az alapot ez 3 év majd ezután a történelemtanár mesterképzést választod ami 2 év
2/7 A kérdező kommentje:
Időközben sikerült erről információt lesnem, de köszönöm szépen a válaszodat!
2009. máj. 18. 21:45
3/7 anonim válasza:
Az első válaszában csak az a hiba, hogy csak kétszakosként mehetsz tanárnak (pl. töri-magyar). Mesterképzésre úgy mehetsz, ha mindkét szakodnak van az adott intézményben tanári mesterképzése. A mester 2 és fél év, a fél év gyakorlat.
4/7 anonim válasza:
Egyszakosként is mehetsz tanárnak, sőt Bologna óta csak egyszakos lehetsz.
5/7 anonim válasza:
Ha a Balagnában tanulnál tanárnak, mint én, akkor nem írnál ekkora hülyeséget. Nyisd ki a Kék könyvet, az első 30 oldal valamelyikén leírja, hogy csak kétszakosként végezhetsz. De belinkelem, hogy tájékozódhass:
6/7 anonim válasza:
Előző vagyok, elgépeltem: Bolognában természetesen.
7/7 anonim válasza:
Bolognaban tanulok, és nálunk csak egy tanár szak van, müveltségterülettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!