Gátlásaim vannak, mikor a tanár megkérdezi hogy mi akarok lenni. Hogy változtathatnék ezen?
Nem kell aggódnod, én kémia faktra járok és osztálytársam, aki épphogy megkapja a kegyelemkettest kémiából... ő is... A tanár nem azzal fog foglalkozni, hogy hanyas voltál, hanem hogy minél jobban felkészülj az érettségire.
Nálunk úgy van, hogy aki emeltet akar kémiából, az olvassa még el a könyvet (Villányi-féle), de órán csak a középszintűre tanulunk... Az is elég heti 2 órában... Egyébként nem kell sehova emelt kémia, anélkül is lehet szép pontokat elérni.
És ha megkérdezi, nyugodtan mondd el, hogy mi szeretnél lenni. Ismerősöm most lesz elsőéves... Győrbe megy tanulni. (Hajdú-Bihar megyében lakik) Senki nem szólta meg érte...
Egy biológus annak örül a legjobban, ha a tanítványa is biológussá akar válni. Mondd el neki, hogy komoly terveid vannak és elszánt vagy. Csak így tud segíteni és jobban odafigyelni rád. A kémiát meg toljad jobban, mert különben egyetemen meggyűlik vele a bajod.
A tanár is ember, amikor rád néz, nem 4.8 srácot vagy 3.1 kislányt látja, hanem Ferikét vagy Julcsikát, aki akar valamit kezdeni az életével, vannak elképzelései és tesz is értük valamit.
32/n
utolsó válaszolónak teljesen igaza van :)
gondolom ő is tanár, örülök, hogy vannak ilyen felfogású emberek még a világon :)
17/f
Köszi, aranyos vagy :-)
Tanárként kezdtem, ez tény, de igen hamar letértem a pályáról. Amúgy bioszt tanultam Egerben, akkor még csak főiskolai szint volt, szerettem oda járni, ennek ellenére a kérdezőnek azt javasolnám, hogy ne térjen el a terveitől, Szegedet jelölje elsőnek. Merjen nagyot álmodni!
32/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!