Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki tiszta 2-sel járja ki a...

Aki tiszta 2-sel járja ki a főiskolát vagy az egyetemet az rossznak számít?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 09:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
34%

No lám csak, ide is elért a huhogókórus. Adtam egy egyszerű és egyenes választ a kérdésre, aztán látom, sikerült beárazni 20%-ra. Talán bántja valakinek az önérzetét? A kettes az rossz jegy. A kettes azt jelenti, hogy valaki éppen csak annyit tanult, hogy áthasaljon a vizsgán, és nem törekedett a kiválóságra, az alapos megértésre, a rendes tanulásra. Ezért hívják elégségesnek, ami azt jelenti, hogy éppen csak több, mint az elégtelen, de igen messze van a jótól. Tehát rossz. Nekem is becsúszott néhány (aránylag igen kevés!), de nem is vagyok büszke rájuk. Ezek azért voltak, mert nem voltam felkészült. Négy szakot végeztem el az ELTE TTK-n (abból az egyik informatikai volt, vörös diplomával, ha mond ez valamit, és főállású munka mellett!), és a 200-ra rúgó vizsgámból alig 1-2 volt olyan, ahol ezt a "pénzfeldobásos" jelleget vagy más igazságtalanságot érzékeltem volna. Ha bármelyiket kettesekkel jártam volna végig, igencsak égne a bőr a pofámról! Lehet persze áltatni magatokat a tanárok szemétségével, lehet közhelyeket hablatyolni arról, hogy nem a jegy számít, hanem a tudás (nyilván az jelzi a kiváló tudást, hogy sok kettese van valakinek, ugye?), lehet megint lepontozni, úgyse számít semerre, a válasz a kérdésre akkor is csak ennyi:

Igen, az rossz.

2011. dec. 23. 12:04
 12/24 anonim válasza:

Az én mérnöki diplomámat még nem kérték sehol bemutatásra. Ha 1 hónap alatt tudod hozni a szintet, és látják hogy tudod, akkor nincs gáz.(2es ide vagy oda)

Viszont az egyetemen a 2-es ért is meg kell küzdeni. 2-4 ig nem sok különbség van, sokszor szerencse és rátermettség kérdése. 5 ös nincs a mérnökin, csak kitöltő tantárgyból: pl: Tesi.

2-es fősikolán van, kávéfőző szakon, ahol ha 5 perccel többet tanulsz, akkor kapsz 5öst. Meg az ösztöndíjba beszámít.

2011. dec. 23. 15:48
 13/24 anonim ***** válasza:
63%

Ti mind figyelmen kívül hagyjátok, hogy hol is kap az illető 2est. Mert nehogy már a legelismertebb egyetemeket is egy szintre helyezzük csip-csup iskolákkal. És egy nehéz egyetemen/fősulin bizony a kettes az lehet, hogy a másik iskolában 4es is lehetne. Persze nem tuti, de ez is egy felvetés lehet.

A másik, hogy nekem pl. van olyan oktatóm, aki az első zh-n megbuktatott, pedig úgy jöttem ki zh írás után, hogy 4es meglesz. Hát a fenéket. Pót zh-ra meg semmi kedvem nem volt tanulni, csak elmentem. És úgy jöttem ki, hogy ez a tárgy majd CV-s lesz jövőre nekem. És érdekes mód, a pótzh meglett. Aztán hallottam, hogy a pótzh javításnál már felügyeletet kapott az oktató, kénytelen volt szabályosan pontozni. Az elsőnél meg ha nem úgy írtad, ahogy ő órán elmondta, a 20 pontos feladatodra nullát adott, és áthúzta. Szóval szerencsétlen esetben 1-2 tárgyból az oktató miatt is lehet tré a jegy.

És a harmadik dolog, ami eszembe jut, az a szak választás. Egy büfészakot mindenki elvégez, és igen, ott gáz, ha valaki kettes. De egy műszaki egyetemen, vagy műszaki karos hallgatót ne szóljon le addig senki, amíg nem tudja, mi is a pálya.

És igen, itt is ciki a 2es, de közel sem annyira vészes a helyzet talán.

Mert ahová én egytemre járok, abban a városban bizony egy kitűnő bölcsészdiplomával se tudsz elhelyezkedni, még a mekibe is kinevetik a bölcsészeket, és csak minimálbérre veszik fel, ha felveszik pultosnak, vagy krumplit sütni. (Megtörtént esetek) De egy műszakis 2es diploma többet ér az említettől. Hiába kettes, bárhonnan is nézzük, talán megbecsültebb munkája lesz, és semmiképpen nem éhbérért. Na azért így is érdemes mérlegelni.

2011. dec. 23. 17:19
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

"No lám csak, ide is elért a huhogókórus. Adtam egy egyszerű és egyenes választ a kérdésre, aztán látom, sikerült beárazni 20%-ra"

Árad a válaszodból a sértődöttség a lepontozás miatt. Égne a pofádról a bőr? Hm. Igen csak egoista lettél. Ne értsd félre, tisztelem a tudásod, de miért azokat szólod le, akik egyetemre járnak? Mellesleg, nem mindenki tud 5ösre teljesíteni, és azt érzem, ezt nem vetted számba. Attól még lehet törekvő, és igyekezhet bárhogy is, ha nem kapott tökéletes agyat. Ha így letiporja mindenki az egyetemistákat, akkor csessze meg, jobb lenne szerinted a kukásnak mentek volna?

És miért kell leszólni őket? Nem az lenne a jó, ha segítenénk nekik? Mert van pár ismerősöm, akik 5ösre nyomják az anyagot mindenből, az oktatóval is bátran elvitáznak szakmai dolgokban, és büszkék is magukra. Ez eddig oké. Csakhogy, bármennyire is jóba vagyunk, soha senkinek nem mondta még egyik ilyen ismerősöm se, hogy üljünk össze, és segít abban amit nem értünk. Ha annyira okos, miért nem segít még az állítólagos legjobb barátjnak sem, ha megkéri rá? Na nekem az ilyen ember fura. Az egy dolog, hogy istentelenül tanult, és művelt, okos, ...., de emberségből és segítőkészségből gyalázatosan szerepel az életben. Ne vedd magadra, csak vannak ilyen emberek is.

És visszatérve, ha saját hallgatótársainkat így szidjátok, akkor miket mondtok azokra, akiknek csak szakmájuk van, vagy annyi se jött össze. Ráadásul, senki nem vetette fel, hogy a 2es egytemista az vajon küzdött e egyáltalán, hogy a 2ese meglegyen, vagy jó eszű, de csak lustaságból 2es? És hogy a háttere nem lehet mindenkinek 100%ban biztosított, az szintén a kutyát se érdekli ezek szerint.

Hát én titeket sajnállak inkább, hogy belegondolás nélkül ítélkeztek.

2011. dec. 23. 18:26
 15/24 anonim ***** válasza:

Ki szólta le azokat, akik egyetemre járnak? Én azokat szólom le, akik a kettest tartják követendő normának. Nem a becsúszó kettest, hanem a kérdésben foglalt tiszta kettest, vagyis az igénytelenséget.

Mi köze az egoizmushoz annak, hogy égne a bőr a képemről kettesekkel végigjárni egy egyetemet? Ne haragudj, de elolvastad te, amit írtam, és tisztában vagy az egoizmus szó jelentésével? Értelmezni sem tudom az ilyen hozzászólást. Ez egy saját magammal és másokkal szembeni elvárást fejez ki, aminek annyi köze van az egoizmushoz, mint a Duna mélységének a miskolci kocsonya színéhez.

2011. dec. 23. 18:37
 16/24 anonim ***** válasza:
Arról meg nem én tehetek, ha neked nem segítenek az ismerőseid, de azért kár valaki egész másnak sértődötten beszólni. Egyébként kérted őket? Vagy csak várod, hogy majd ők kérjenek, hogy segíthessenek?
2011. dec. 23. 18:38
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem én kértem, de írtam, hogy aki segítséget kért, az nem kapott. Ezek szerint, te vagy az, aki nem olvasta végig a kommentet. És nem kell megsértődni, ha nem inged, akkor minek vetted fel?

És tisztában vagyok a szavak jelentésével. A miskolciak kocsonyáját meg le ne szóld, mert hiába nem szeretem, de azért nem fer ilyennel dobálózni.

2011. dec. 23. 18:43
 18/24 anonim ***** válasza:

Már megint ugyanott kezded. Ki szólta le a miskolci kocsonyát? Hol olvastál te ilyet, hogy én leszóltam volna? Hát ne is dobálózzál vele, étellel nem illik.

Én a kérdésre válaszoltam, megpróbálom még egyszer elmagyarázni: ha valaki tiszta kettessel járja végig az egyetemet vagy főiskolát, az nagyon rossz. Ez a válasz a kérdésre. Ebben nincs leszólás, nincs egoizmus, nincs semmi más, amit nem írtam bele, viszonylag egyszerű és érthető mondat, és semmi köze ahhoz, hogy a te ismerőseid kinek segítettek és kinek nem. Tényleg.

2011. dec. 23. 18:51
 19/24 anonim ***** válasza:

én a saját példámon azt láttam:

levelezőre jártam nehéz fősulira munka, és sok szabadidőt elvevő önként vállalt munka mellett

amig nem adtam fel az önkéntes munkát,addig 2-3-aim voltak, miután feladtam: 3-4-5-eim.

semmivel nem voltam hülyébb, és nem is lettem okosabb, csupán több időt tudtam a tanulásra áldozni.

Nagyon nem kéne a 20 éves, nappalin tanuló titán teljesítményét - akinek papa,mama, bejárónő kinyalja a senekét,és pénz nem számít - összehasonlítani a több gyermekes, dolgozó családanyáéval, akire az egyész család gondja, baja szakad, a gyerekeke tanulása, mosás főzés, és még a férjére is mosolyognia kell este.

és ahogy elnézem a friss jogászkák élethez, szakmához való hozzálását ... akármilyen summa cum laude diplomával HÁT........

2011. dec. 24. 10:40
 20/24 anonim ***** válasza:
Én biztos, hogy nem adnék kettest senkinek, de még jegyet sem! Ha az ember tudja az elvárt követelményt, kap diplomát. Vagyis, vagy tud, vagy nem. Ilyen, hogy kettes... Őrület.
2011. dec. 24. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!