Ti mit javasolnátok?

Figyelt kérdés
Nos az van, hogy régen mindig történész akartam lenni, s mivel nehéz elhelyezkedni e diplomával, ezért lemondtam róla. Mivel szeretem a kémiát is meg a matekot is (nem annyira mint a törit) felvettem faktnak, hogy vmilyen mérnöknek megyek majd. Első faktos évben kémiából 4-es, matekból 5-s voltam. Időközben rájöttem, hogy nem igazán tudom magamat elképzelni vegyészmérnökként. Majd jött a második faktos év és matekból új tanárt kaptunk és nála 3-ra állok. Hozzáteszem eddig mindig 5 vagy 4 -es voltam. Így félek bevállalni a matek emeltet, ráadásul hajlamos vagyok figyelmetlenségből még azt is elrontani amit tudok. Most félév előtt támadt az az ötletem, hogy önállóan felkészülök töri emeltre és jelentkezem pszichológiára, mert az is érdekel. Az a baj velem, hogy minden tárgy érdekel valamilyen szinten és iszonyú nehéz a döntés. Szerintetek hülyeség?
2011. dec. 16. 13:32
 1/5 anonim válasza:
100%
Teljesen érthető,h bizonytalan vagy.És mi a helyzet a kémiával?Arról nem írtál.Mert ha az változatlan,inkább vállalj be egy kémia emeltet!És még mindig lehetsz vmilyen mérnök,nem muszáj vegyészmérnöknek menni.Mert ezt a törit nagyon hirtelen felindulásnak gondolom és ráadásul pszichológia...szerintem abból nem sok jó sül ki.Figyelj,egyetemen vehetsz fel pszichos tantárgyakat választottnak(igaz csak néhányat),ha nagyon érdekel,nem kell ahhoz a szakra jelentkezni!1szó,mint 100:feküdj a középszintű matekra+kémia emelt!
2011. dec. 16. 13:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, kémiából 4-es 5-ös között állok, és mivel csökkentették az óraszámot 3-ról 2-re, így a tanár közölte velünk, hogy emeltre nem fogunk tudni felkészülni...
2011. dec. 16. 14:39
 3/5 anonim válasza:
100%
Értem.Akkor én a következőt tenném:vagy kémiából emelteznék önszorgalomból,vagy hagynám az emeltet,de kémiából középfokúznék választott tantárgyként.De akkor legyen nyelvvizsgád!Ha ez se menne,engem nem érdekelne ez a tanár,h nála 3-as vagyok,letenném a matek emeltet!Mert vannak ilyen tanárok,h direkt szívatnak és mikor odakerülsz,akkor meg rájössz, mennyire baromi könnyű volt az érettségi!Lehet,ő is erre játszik.(Amúgy pszichológiára is jó a matek,úgy tudom.)
2011. dec. 16. 17:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Franciából van már nyelvvizsgám, azért mindenképp szeretnék emeltezni vmiből, csak nem tudom, hogy miből... :S
2011. dec. 26. 17:28
 5/5 anonim ***** válasza:

csináld meg a tavalyi matek és kémia érettségiket, neten megtalálod őket, és meglátod hogy milyen szinten vagy, tényleg 3-asra állsz-e.

Én középsuliban szinte végig 3-as voltam matekból, kb semmit sem tanultam, érettségit meg lazán megírtam 4-esre, pár pont kellett volna az 5-öshöz.

2012. jan. 4. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!