Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi pénz kell az egyetemi...

Mennyi pénz kell az egyetemi élethez?

Figyelt kérdés
A kérdésem arra vonatkozna, hogy mindent belekalkulálva(szállás,étkezés,bérlet,iskolai költségek,stb.) nagyjából mekkora összegre lenne szükségem havonta, hogy ne haljak éhen, de mellette azért el tudjam végezni az egyetemet? A költségek szempontjából nem elhanyagolható szerintem, hogy budapesti egyetemre szeretnék jövőre jelentkezni, szóval inkább a fővárosban tanulók véleménye érdekelne, de persze szívesen veszek más segítséget is. Köszönöm :)
2011. dec. 15. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez ezer meg egy dologtól függ.

Hol fogsz lakni? Otthon? Koliban? Albérletben? Ha albérletben akkor milyenben? Hányan laktok egy albérletben?

Ha nem otthonról jársz akkor milyen időközönként mész haza? Mivel? Mekkora utat kell megtenni?

Otthonról tudsz-e kaját vinni vagy venni kell? Főzöl-e magadnak? Mennyit eszel?

Iskolai költségek: milyen szak? megveszed-e a könyveket vagy lefénymásolod, esetleg kölcsönkéred vagy kikölcsönzöd? Mennyi pénz kell nyomtatásra? Kell-e más eszköz is a sulihoz?

Mennyit bulizol? Mennyit költesz egy-egy buli alkalmával?

Kapsz-e szoctámot? Ha igen, mennyit? Kapsz-e ösztöndíjat? Ha igen, mennyit?

Bocs, de erre így totálisan lehetetlen válaszolni.

2011. dec. 15. 18:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne:)
2011. dec. 15. 18:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van teljes mértékben! Viszont teljesen pontos adatokat én sem tudok mondani egyenlőre, ezért csak körülbelüli dolgokra vagyok kíváncsi én is.

Amire nagyjából tudok válaszolni, a szállás. Teljesen mindegy, hogy kollégium vagy albérlet, a lehető legolcsóbb lehetőség érdekel engem, sajnos.

Akkor a kajaköltséget ne nézzük, azt tényleg nagyon sok minden befolyásolhatja.

Utazási költségem csak a bkv bérletre korlátozódna, az most mennyibe kerül?

A sulis költségeket pedig én tényleg nem tudom így előre. (hisz nem voltam még egyetemista)

Egyébként bce vagy bgf közgaz szak, ha így adtam valamiféle támpontot, nem tudom.

Bulikat szintén ne számoljuk most, ez is teljesen egyénfüggő.

Szóval a legalapabb szükségleteimet szeretném kielégíteni Budapesten, közgáz egyetemi hallgatóként..

Remélem így már elegendő információval szolgáltam:)

2011. dec. 15. 18:20
 4/4 anonim ***** válasza:

A diákbérlet árát meg tudod nézni a BKV honlapján. De talán 4 ezer forint körül van havonta.

Közgázosként nem hiszem, hogy túl sok cuccra lesz szükséged, bár nem jártam még közgázra:D Ha szerencséd van, a tanár az anyag nagy részét felteszi netre, a könyveket meg kölcsön tudod kérni, le tudod fénymásolni, ki tudod venni a könyvtárból. Leleményesnek kell lenni és akkor olcsón megússza az ember.

A szakot csak azért kérdeztem, mert pl. az orvosi könyvek iszonyat áron vannak, és egy 1000 oldalas képes, színes könyvet le sem lehet fénymásolni...

De sztem közgázon ilyen nincs:D

A koli sztem 10-15 ezer körül lehet havonta, bár e is csak tipp. Nálunk vidéken 10 körül van.

Az albérlet meg hát...Bp-n nem olcsó. De ha keresel ismerőst és összeköltöztök ketten-hárman, akkor azért nem olyan vészes talán.

Sztem azért rezsivel együtt 35 ezer alatt nem igen találsz.

De nézegess hirdetéseket, és akkor talán kicsit képben leszel:)

2011. dec. 15. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!