Egyetemen ebben az esetben kötelező javítási lehetőséget adnia a tanárnak?
A helyzet a következő: a tanár kikötötte, hogy az aláírás feltétele max. 3 hiányzás és a 2 évközi zh legalább kettes eredménye. Aki az elsőn egyest ír, annak még van lehetősége javítani, ha a következőn minimum hármast ír, de ha a másodikon bukik valaki és az előzőn nem volt legalább hármasa, bukta egy évre ezt a tárgyat. Ha nincs meg a kettes átlag a zh-kon, nincs sem aláírás, sem vizsga. Nincs javítási lehetőség. Hozzáteszem, nagyon szigorú tanár, a csoport fele megbukott az első alkalommal.
Nos, nekem az első zh-m kettes lett. Ha a második egyes lesz, emiatt buktam a tárgyat és csak jövőre tudom újra felvenni (egyébként pofátlan a tanár, meg sem mutatja a zh-inkat, csak felolvassa a jegyet és terjengnek róla hírek, hogy megvan neki évente, hányat kell megbuktatnia). Ismerőseim szerint kötelező ilyenkor javítási lehetőséget adni (pótzh vagy ilyesmi formájában). Szerintetek tényleg kötelessége lenne? Mehetek reklamálni akárkihez is, ha így megbuktat és mégcsak javítani sem volt esélyem?
olvasd az egyetem tvsz-ét.
Nálunk is volt egy tárgy amiből van két zh, a kettő átlaga adja ki a jegyet és nincs pót zh, de vizsga, már alapból bukta.
Tehát nem muszáj pótolni ha úgy van a tvsz-ben. (a tematikát pedig ellenőrzik, ha szabálytalan lenne a tanár akkor nem fogadták volna el a tematikát).
Zh-t viszont meg kell mutatnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!