Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tapasztaltok, valóban...

Mit tapasztaltok, valóban megadják a lehetőséget a munkáltatók a Gyes melletti "kötelező részmunkaidőre" a közalkalmazottaknak?

Figyelt kérdés
Mit tehetek,ha azt mondják,nem engedélyezik,csak teljes állásban jöhetek vissza,mert nekik nem kedvező?13 éve vagyok közalkalmazott,határozatlan idejű szerződéssel.
2010. dec. 31. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
5%
lemondod a GYES-t, tudod nem kötelező felvenni. Különösen furcsa, ha a valaki nincs is otthon a gyerekével, hanem teljes állásban dolgozik. Bár persze tudom, jól jön a kis kiegészítés, de ez van. Megszűnt ez a lehetőség.
2010. dec. 31. 13:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Félreértettél,nem az a kérdés,hogy teljes állásban mennék vissza.

2010 január elsejétől létezik a törvény a közalkalmazottak "kötelező részmunkaidős foglakoztatásáról",ezt szeretném kihasználni ha betöltötte a kislányom a 2 éves kort,szívem szerint itthon maradnék,de házkölcsönt törlesztünk és azért döntöttünk úgy,hogy 4 órában visszamennék,így a kislánnyal is foglalkozom és pénzt is keresek.

Viszont hiába a "kötelező" jelző a törvényben munkáltatók mégsincsenek tisztában ezzel,illetve nem akarnak tisztában lenni vele.

2010. dec. 31. 13:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha kéred a részmunkaidőt, akkor módosítaniuk kell a szerződésedet. Beszéld meg a munkaügyessel, és ne aggódj, mivel kötelesek biztosítani, így mindegy, hogy kedvező nekik, vagy sem.
2010. dec. 31. 13:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól értelek határozottan kell cselekednem és kitartani a kérésem mellett,ezt teszem bármit is mondjanak.
2010. dec. 31. 13:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én lehet, hogy nem tenném... Esetleg akkor, ha van más lehetőséged majd a védettség lejárta után elhelyezkedni. Én félnék, hogy egy esetleges leépítésnél ("drága" kormányunk mindig a közalkalmazottakhoz és a köztisztviselőkhöz nyúl először, ha meg kell egy kis pénzt takarítani, vagy el kell vonni valahonnan) nem okoz-e számomra hátrányt.

Vagy nem fogja-e azt mondani a munkáltatód a gyerek 3 éves kora után, hogy ha eddig el tudtad végezni a munkád 4 órában, akkor ezentúl is el kell hogy tudd... Engem ezek visszatartanának. Sajnos :(

2011. jan. 1. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!