Hogyan tudnám kideríteni hogy van -e nyelvérzékem és ha van akkor jó nyelvérzékem van -e?
Hát, először is, szerintem nincs olyan, hogy jó és rossz nyelvérzék. Egyféle nyelvérzék létezik. :D Egyébként ezt legjobban szerintem másokhoz képest tudod lemérni. Ha csoportban tanulsz nyelvet és hamarabb megjegyzed a szavakat, mint a többség, hamarabb megérted a nyelvtan, akkor jó a nyelvérzéked valószínűleg. Egyébként meg alapból így van, akkor jó valakinek a nyelvérzéke, ha könnyen megjegyzi a szavakat (esetleg még lassan is felejti el), könnyen megérti a nyelvtant és kevesebb gyakorlás kell az alkalmazására. Logikus összefüggéseket a nyelvben hamar átlát. Könnyen megérti az élőbeszédet ( a szavak kiejtését, könnyen megkülönbözteti az idegen hangokat) és ő is hamar megtanulja jól kiejteni a szavakat. Ismeretlen szavakkal teli szöveg lényegét könnyen megérti (mert kitalálja, hogy az ismeretlen szavak mit jelentenek).
Remélem nem hagytam ki semmit.
Egyébként ezekhez mind más-más készségek kellenek, ezért is sok szakértő azt mondja, hogy nem létezik olyan, hogy nyelvérzék, maximum valaki a fent felsoroltak közül többen is tehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!