Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon nehéz helyzetben...

Nagyon nehéz helyzetben vagyok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy múlt évben államvizsgáztam egy igencsak neves egyetemen (ami tovább rontja a dolgot). És rájöttem, hogy csomó embernek előre megvolt a teszt, csak bemagolták a válaszokat, és így írtak ötöst. Nem tudom, honnan szerezték meg, de ugyanaz volt, mint múlt évben (sztem ez önmagában is elég gáz, nagyot csalódtam az egyetemben...). De biztos nem a felsőbb évesek mondták el, mert azért egy 4 órás feladatlapot senki sem tud pontosan megjegyezni. Viszont a többieknek pontosan ugyanaz a teszt volt meg. Nagyon kiakadtam ezen, mert olyanok írtak 5öst, akik lószart nem tanultak a 3 év alatt, most meg itt ülnek masteren... Mikor megtudtam, nagyon kiakadtam, és gondoltam, hogy kitálalok (névtelenül, nem vagyok öngyilkos) a tanszékvezetőnek, akárkinek, de a többiek, akik szintén kibuktak, lebeszéltek, hogy ne tegyem, mert nem akarják újraírni, legszívesebben elfelejtenék. De mai napig gondolkozom rajta, hogy megtegyem -e. Szerintetek mit tegyek? Félek, hogy rájönnek, én voltam, és kirúgnak...:( Nem tudom, megér -e ennyit, de a szívem szakad bele, hogy 3 évig becsülettel tanultam, és semmit sem ért a dolog, míg olyanok meg vígan röhögnek a diplomájukkal, akik be se jártak, sztem azt se tudták, hol az egyetem épülete.
2011. dec. 8. 22:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Államvizsgán hogyhogy teszt van??? Az milyen államvizsga? Nálunk bementél, húztál néhány tételt, kidolgoztad, elmondtad. Nem is hallottam még írásbeli államvizsgát...

Na de ettől eltekintve: ha végül úgy döntesz, hogy kitálalsz: nagyon paranoiásan gondold végig a folyamatot. Ha emailben, akkor nyilvános helyen (pl McDonalds) lévő gépről regisztrálj egy emailcímet, amiben semmi nem utal rád, máshonnan nem is nyitod meg, és onnan írj.

Ha hivatalos levélben, akkor csak géppel, a főpostáról feladva, esetleg másik városból, nyilvános nyomtatón nyomtass, stb. Így nem jutnak el hozzád.

Viszont: számold bele, hogy már több embernek elmondtad, hogy ki vagy akadva, így ha kipattan az ügy, többen fognak rád gyanakodni. (Még akkor is, ha nem te voltál, illetve rád bizonyítani akkor sem lehet majd.)

Komolyan venni a panaszt viszont csak akkor fogják, ha van rá bizonyítékod, a "szóbeszéd" kevés lesz.

Durva dolog, és a törvény bünteti egyébként, emlékezz vissza mekkora botrány volt néhány éve az érettségik miatt.

Engem elszomorít.

2011. dec. 8. 23:08
 2/3 A kérdező kommentje:

hm köszönöm a tippeket. volt szóbeli része is, de a teszt sokkal többet számított, mert kb 4 órás teszt volt, és az összes tananyagba belekérdezett (amúgy szívatós volt, a megoldások nélkül mi kb vért pisiltünk, mire megírtuk).

hát igen, belegondoltam abba is, hogy lehet sejtenék, hogy én voltam. de hát bizonyítani úgysem tudnák, meg amúgy kiakadva nem csak én voltam rajta...

2011. dec. 8. 23:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy bosszant, de magaddal foglalkozz. Neked is jól sikerült a vizsgád, te is ott vagy masteren, csak neked megvan az a nem elhanyagolható előnyöd, hogy valós tudás van a papír mögött.

Hidd el, ez nagyon hamar ki fog bukni, és nem ők fognak könnyebben haladni az életben, hanem te. Márpedig az lesz az igazán mérvadó, nem az, hogy ki jut be a mesterképzésre. Használható szaktudás nem jár vele, csak a te esetedben.

Ne a bosszún agyalj, inkább koncentrálj, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a masteredből, ne ellenük dolgozz, hanem magadért.

2011. dec. 8. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!