Megváltozik az érettségi?
Én jelenleg 10. évfolyamban tanulok, és jelenleg úgy van, hogy 20%tól érem el a kettest érettségin.
De több tanárom is mondta, hogy nekünk már meg lesz változtatva, és nagyobb százalékot kell elérni a kettesért.... Rákerestem Googlen, fél óráig legalább de nem találtam egy cikket se ami azt írta volna, hogy mennyire emelik.
Megmondaná valaki, hogy hogyan lesz a százalékos értékelése az érettséginek, és melyik évtől???
#2 Lehet szemétségnek érzed, de akinél bevezették az 5 tárgyas érettségizést, az is szemétségnek vette, meg mikor kétszintes módosult a rendszer.
Én így hallottam, 40-től lenne meg a 2-es. Én bevallom őszintén idén érettségiztem, és fel voltam háborodva kicsit, hogy semmi tudással, pl. forrásokból is át lehet menni, vagy 3-ast kapni. Ha 40%-ra emelik, az nem ki+szás, csak kicsit reálisabb lesz a középfokú oktatás. De megértem a mostanság érettségi előtt állókat is!
a probléma hogy matematikából soha sem értettem meg semmit, hiába jártam különtanárhoz, nem használt, nem tudtam megjegyezni
sok már tantárgyból jeles vagyok (angol, biosz, föci, irodalom) de a matekból egyedüli esélyem lett volna ha át tudok csúszni valahogy a 20%on... :(
Igen, sokakat megmentetett a 20%, de abban kiegyezhetünk, hogy az nem tudás. Pl. vannak olyan témakörök, amelyek egyszerűbbek, mint pl. a kombinatorika, valószínűségszámítás, bizonyos egyenletek, négyzetgyök.. ha ezeket tudod, meg odafigyelsz, meglesz...
+ ott van a négyjegyű függvények, amit használhatsz. azokból dolgozva összejön. bár szerintem kár aggódnod. 2 éved van még, és igaz, könyyebb nem lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!