Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megváltozik az érettségi?

Megváltozik az érettségi?

Figyelt kérdés

Én jelenleg 10. évfolyamban tanulok, és jelenleg úgy van, hogy 20%tól érem el a kettest érettségin.

De több tanárom is mondta, hogy nekünk már meg lesz változtatva, és nagyobb százalékot kell elérni a kettesért.... Rákerestem Googlen, fél óráig legalább de nem találtam egy cikket se ami azt írta volna, hogy mennyire emelik.

Megmondaná valaki, hogy hogyan lesz a százalékos értékelése az érettséginek, és melyik évtől???

2011. nov. 28. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy ez már 2013 tól, lesz így hogy mi a minimum amit el kell érni az még számomra is rejtély.
2011. nov. 28. 21:31
 2/9 anonim válasza:
Nekünk még se évet, se %-ot nem mondtak, de az tuti, hogy nekünk többet kell elérni, ami szerintem egy ...**** szemétség. :(
2011. nov. 28. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
50% kell majd.
2011. nov. 28. 22:27
 4/9 anonim ***** válasza:

#2 Lehet szemétségnek érzed, de akinél bevezették az 5 tárgyas érettségizést, az is szemétségnek vette, meg mikor kétszintes módosult a rendszer.

Én így hallottam, 40-től lenne meg a 2-es. Én bevallom őszintén idén érettségiztem, és fel voltam háborodva kicsit, hogy semmi tudással, pl. forrásokból is át lehet menni, vagy 3-ast kapni. Ha 40%-ra emelik, az nem ki+szás, csak kicsit reálisabb lesz a középfokú oktatás. De megértem a mostanság érettségi előtt állókat is!

2011. nov. 29. 16:35
 5/9 A kérdező kommentje:

a probléma hogy matematikából soha sem értettem meg semmit, hiába jártam különtanárhoz, nem használt, nem tudtam megjegyezni

sok már tantárgyból jeles vagyok (angol, biosz, föci, irodalom) de a matekból egyedüli esélyem lett volna ha át tudok csúszni valahogy a 20%on... :(

2011. nov. 29. 18:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, sokakat megmentetett a 20%, de abban kiegyezhetünk, hogy az nem tudás. Pl. vannak olyan témakörök, amelyek egyszerűbbek, mint pl. a kombinatorika, valószínűségszámítás, bizonyos egyenletek, négyzetgyök.. ha ezeket tudod, meg odafigyelsz, meglesz...

+ ott van a négyjegyű függvények, amit használhatsz. azokból dolgozva összejön. bár szerintem kár aggódnod. 2 éved van még, és igaz, könyyebb nem lesz...

2011. nov. 29. 19:31
 7/9 anonim válasza:
Hát kérdező, mintha magamat olvasnám. Dettó ez van velem is, a matek miatt aggódok a legjobban. :(
2011. nov. 29. 21:20
 8/9 anonim ***** válasza:
A héten szavaznak az új köznevelési törvényről, utána kezdődhet az érettségi átalakítása, ha gyorsan ki nem rúgják a Rózsát. Egyelőre nem tudni, lesz-e ebből valami.
2011. nov. 29. 22:34
 9/9 anonim ***** válasza:
remélem több % kell majd, szánalmas, hogy 20%-tól 2-est kap valaki, 60%-ra emelném, vicc, hogy minden hülye kap érettségit, ez jó törvény:)
2011. dec. 2. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!