Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Skandináviában akár mondjuk...

Skandináviában akár mondjuk Svédországban lenne kereslet a latin és/vagy ógörög vagy akár az arab nyelv tanulására?

Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 19:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
hát nem tudom pl ha kimegyek Svédországba ott megtanulhatok pl norvégul dánul meg finnül mert ha igen akkor nem igazán megyek skandinavisztikára, egyébként ott van valami hiányszakma?de ha nem akkor se biztos hogy elmegyek skandinavisztikára
2011. nov. 10. 20:14
 12/22 anonim ***** válasza:
Annyibol, hogy itt szinte mindenki evangelikus, es ha hivo ha nem, akkoris az lesz a gyerek es pont. Vegyes hazassagoknal is valahogy elegge ezt eroltetik. De egyebkent sose fognak elkezdeni a vallasrol random beszelni az emberek, mint Magyarorszagon, mert ugy gondoljak,hogy mindenkinek a sajat ugye.
2011. nov. 10. 20:14
 13/22 anonim ***** válasza:
A dan, a norveg es a sved kb 80%-os egyezest mutat, ha a standard nyelvet nezzuk es nem a nyelvjarast. Viszont, szinte egyik orszagban se beszelik a standard nyelvet, max hivatalos helyeken, meg az is elofordul, ha atmesz egy masik varosba alig ertenek meg, nagyon sok fele nyelvjaras van. Es peldaul a dan kiejtes valami felfoghatatlanul nehez. A finn az egy teljesen mas teszta. Az a legnehezebb nyelv ezek kozul, egyikre se hasonlit, max az esztre, meg kicsit a magyarra. Ezeket a nyelveket mind lehet tanulni itt is termeszetesen.
2011. nov. 10. 20:17
 14/22 A kérdező kommentje:
mármint hogy nem tudom megtanulni ott a nyelveket
2011. nov. 10. 20:17
 15/22 A kérdező kommentje:
értem köszi és van valamilyen hiányszakma ott?
2011. nov. 10. 20:18
 16/22 anonim ***** válasza:
Barmilyen fura, szerintem itt nincs kifejezetten hianyszakma, vagy ha van is, meg sem akkora mertekben, mint otthon. Sokan mondjak, hogy nincs eleg orvos-parom az- en pl. nem ezt hallom/tapasztalom, tehat Magyarorszagon valahogy teljesen mashogy jonnek le a dolgok. Mivel itt tenyleg van penz az oktatasra mindenbol kepeznek szerintem boven eleget. Valassz valami tisztesseges szakmat, es akkor lesz esely. Sose hallottam meg itteni diplomast panaszkodni, se bolcseszt, se orvost, se mernokot, hogy nem kap allast vagy megfelelo fizetest. Viszont az otthoniak meg, akiknek real tudasuk is van es itt vannak par eve, mind fizikai munkat vegeznek. Tehat szerintem nem nagyon erdemes magyar szaktudassal kijonnod. Most lehet itt majd tobben leallnak vitatkozni, de en ezt tapasztalatom evek ota, nem celszeru, de attol meg ez a valosag, es nem az amit a neten/ujsagban olvasol az itteni helyzetrol, vagy a magyar diplomakrol.
2011. nov. 10. 20:22
 17/22 A kérdező kommentje:
értem most mennem kell de megírnád az e-mail címed ha megkérhetlek hogy még beszélgethessünk akár ide akár küldj valamit az e-mai címemre az e-mail címem latinkukacprof@hotmail.com
2011. nov. 10. 20:27
 18/22 A kérdező kommentje:
előre is köszi
2011. nov. 10. 20:27
 19/22 anonim ***** válasza:
Nagyon kösz
2019. febr. 15. 16:24
 20/22 anonim ***** válasza:
Az ógörögre nem
2019. febr. 15. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!