Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pótérettségi (októberben)...

A pótérettségi (októberben) nehezebb szokott lenni, mint a májusi? Érdemesebb lenne egy év múlva ismét? (magyar)

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 12:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
hát igen ez a hátrány, hogy nem ismert emberek előtt szóbelizel. nem tudom miből akarsz menni, de pl. magyarból az októberiek sokkal könnyebbek.
2009. máj. 7. 23:29
 12/18 A kérdező kommentje:

magyarból :)

Nem akarok,de úgy érzem,muszály lesz.

Nagyon elrontottam a szövegértést,mert nem figyeltem oda kellőképpen,a szövegalkotásnál pedig teljesen leblokkoltam.Így a 10% sincs meg,ami a belépő a szóbelire. :(

2009. máj. 8. 07:12
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
jaj, ne mondjad már, hogy 10%- ot sem értél el, ha nagyon jó fej. ehhez az első részből 4 pontot a másodikból 6 pontot kell elérned. ha a szövegalkotásnál a nevedet ráírtad, jóformán már arra kapsz 6 pontot:D
2009. máj. 8. 12:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Fél oldalas szövegre nem túl sok az a 6 pont? :(

Pedig azt mondják,jó beszélőkém van.

2009. máj. 8. 20:01
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A féloldalnyi szöveg nem elég. Nem volt időd arra, hogy végigolvasd mind a három feladatot, azután kiválaszd az egyiket, vázlatot írj a piszkozatodra, majd megfogalmazd a gondolataidat? Mikor mentél ki a vizsgateremből?

Év közben hogy ment a fogalmazás?

Szerintem az őszi sokkal nehezebb.

Az viszont tényleg jó ötlet, hogy lehet rá készülgetni, egy kis rutint szerezni.

Bár ezt az új rendszerű érettségit kimondottan diákbarátnak tartják, érhetnek még meglepetések, ha nem tanulsz...

(A muszáj meg pontos jé. De az írásbelin szabad használni a helyesírási szótárt.)

2009. máj. 19. 18:34
 16/18 A kérdező kommentje:

Volt időm végig olvasni,és a kifejtésre is lett volna időm.Az esszét választottam,mert sem a verset,sem a novellát nem értettem meg,így maradt az érvelés,de egyszerűen semmi nem jutott az eszmbe.Próbáltak segíteni,még a felügyelő tanár is,de még így sem ment.11-kor kezdtem el írni.

A fogalmazások mentek,csak nem mindegy,hogy azt elemzi az ember,amit hetekig tanult,vagy azt,amit először lát életében.Vagyis nekem nem mindegy.

Meg aztán már korán reggel tiszta ideg voltam,mert késett busz.És attól is sokkos voltam,ami előző nap történt velem.Szóval jól összejöttek a dolgok hétfőre.Valamint eléggé fáradt voltam egész héten.Napközben nem éreztem azt,hogy stresszelnék,csak épp 2 héttel érettségi előtt napi 2-3 órákat tudtam csak aludni.

a muszájt pedig megjegyzem

2009. máj. 19. 20:43
 17/18 A kérdező kommentje:
ja és az utolsók közt mentem ki,12 előtt kb 5-10 perccel
2009. máj. 19. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Drukkolok az őszi vizsgára.
2009. máj. 21. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!