Diákhitelemből vonták le a tartozásom! Mit tehetek? Abba kell hagynom a sulit?
Sziasztok!Ma reggel arra, ébredtem hogy a bankkártyámon minusz 100 ezer forint van, egy régi tartozásom miatt minden szó nélkül az ügyvéd rátette a kezét a diákhitelemre.Jelenleg munkanélküli egyetemista vagyok a diákhitelemből fizettem a kollégiumot, most azonban úgy néz ki abba kell hagynom a sulit.Azt hittem a diákhitelt a sulihoz adják és akkor kell vissza fizetnem , ha elhelyezkedem a szakmámban.
Hogyan lehetséges ez, hogy egy másik cég megtudta a számla számom és szó nélkül elveszi a diákhitelem?Nekem más anyagi forrás nem jött a számlámra csak a tanuláshoz a diákhitel.Mit tehetek most?
Kicsit zavaros:
Miért vont le bárki is tőled pénz? Milyen címszóval?
Ezt a kis történetet kellene beidézni innentől kezdve azoknak, akik azon gondolkoznak, hogy "á, minek is bármit tenni a BKV-s pótdíjjal, úgyis el fogják felejteni".
Ahogy az előző is írja, jogerőre emelkedett (bíróság által jóváhagyott) fizetési meghagyás esetén annyit teljesen nyugodtan levonhatnak a számládról, amennyit a meghagyásban meg volt határozva. Erről neked is kellett értesítést kapnod (ajánlott, hivatalos levélben), akkor még "tiltakozhattál" volna.
Jelen esetben nem számít, hogy diákhitel volt a számládon, vagy a saját pénzed, így is úgy is megtörtént volna ez a dolog.
Ezt a kérdést elmentettem. Innentől mindenki aki blicceléssel kapcsoaltban vagdalózik, megkapja.
Úgyis hányingerem van az ilyenektől akik ezt hangoztatják: Úgyis elfelejtik, nem tudják behajtani stb stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!