Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 10edikes vagyok, elörehozott...

10edikes vagyok, elörehozott érettségit teszek németből. Ha ez nem jól sikerül, hány pontot veszthetek? (bővebben alatta)

Figyelt kérdés
és ha angolt tanulok az utoldó két évben, akkor azt is be lehet számítani évvégi jegyeknek idegen nyelvből? ( mert mát németböl megvannak, de lehet, hogy ne ezeket vegyék figyelembe, hanem az angolt? ) és ha angolból is leérettségizek, akkor lehet, hogy a német érettségit ne nézzék, csak az angolt?
2009. máj. 6. 12:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Jaj, emiatt ne aggódj!

Ha most nem lesz jó, megpróbálod jövőre, ha akkor se, akkor azután.

A tantárgyi jegyeknél szabadon választhatsz, hogy mi az ötödik tantárgyad. Én például földrajzból érettségiztem, de az angol jegyeimet számíttattam be. Egy nyelvet mindenképpen kell, szóval ezt nem úszod meg semmiképp.

Ha pedig mindkét nyelvből megvan az érettségid a felvételinél azt veszik figyelembe, ami jobb pontszámot ad.

De amire te tényleg érettségizni meg felvételizni fogsz, addigra valószínűleg még átalakítják a rendszert.

2009. máj. 6. 14:33
 2/4 A kérdező kommentje:
eddigén voltam a legjobb az osztályban, 3éve különtanárhozjárok, mert az iskolában egy nagy szar a nyelvoktatás...a tanárom is mondta, hogy tegyem le, mert tudom....de én ugyérzem, hogy nem tudom....az utóbbi egy évben nagyon megutáltam.....le akarom már tudni az egészet, és angollal ujrakezdeni, mert az jobban megy, pedig sose tanultam,és ez érdekel is.
2009. máj. 6. 14:40
 3/4 A kérdező kommentje:
a tantárgyi jegyeknél csak az 5. a szabadon választott? akkor ha lesz egy német érettségim,akkor kell érettságiznem: magyarból, matekból, töriből,4.nek a németet számítják, és 5.nek választhatok angolt? vagy 4.nek angolból lerakom, választok egy 5.et, pl. biológia, és a németet nem veszik figyelembe?
2009. máj. 6. 15:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha angolból is leérettségizel, akkor TE választod ki mit írsz be negyediknek a nyelv helyére. Ötödiknek bármi más, biosz, földrajz, másik nyelv (bár a te esetedben biztos nem akarod) lehet.
2009. máj. 6. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!