Osztályozó vizsgát csak akkor lehet tenni, ha utána előrehozott érettségit akarsz tenni?
Kérdezd meg a tanárodat. Nem véletlenül kavart meg ezzel mindenki, hiszen iskolánként változó a helyzet. Nálunk nagy divat lett az osztályozózás, a tanárok is örültek neki, több idő jutott a maradék diákokra. Persze sokan el is mentek utána érettségizni. Ekkor még osztályozót jóformán bármikor le lehetett tenni, én egy óraközi szünetben tettem le egyet. Aztán később volt egy vezetőségváltás, nekik nem nagyon tetszett a dolog, ezért szigorítottak, már csak félévkor és augusztusban lehetett osztályozózni. Az osztályozóra való jelentkezéshez csatolni kellett az érettségire jelentkeztető lapot is. Szóval bekeményítettek.
Ebből a fenti példából láthatod, hogy iskolán belül is vannak változások, hát még iskolák között mekkorák lehetnek. A legjobb, ha megkérdezed a tanárod, osztályfőnököd, igazgatód, valakit, aki kompetens, hogy nálatok mi a helyzet. Lehet éppen hasra csapás jelleggel megy (mint nálunk az elején), de az is lehet, hogy szemét a vezetőség, és csak bizonyos feltételekkel lehet.
Én általános megközelítést írtam, különféle lehetőségeket; a konkrét helyzet ismerete nélkül valóban butaság szemétségnek nyilvánítani valamit, ezt helyesen látod.
(Én már vettem részt efféle döntés meghozatalában, és te?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!