Gyógyszerészhallgatók! Válaszolnátok egy pár kérdésemre?
1. év: anatómia húzós, de csak addig, amíg meg nem szokod a latint. Matek, brr...
2. év: Élettan, szerves kémia, biokémia
3. év: kb. minden :D - ez a legbrutálisabb év
4. év: gyógyszerhatástan
Nagyon nehezen bírható, sokan buknak, még többen csúsznak.
Úgy bírható, ha rettenetesen elszánt vagy és imádod a leendő szakmád.
Budapesten pedig ezekből buknak a legtöbben:
I. kémia gyakorlatok, matematika, sejtbiológia, biofizika
II. szerves kémia, biokémia
III. élettan, mikrobiológia
IV. farmakológia
V. itt már nem jellemző :)
itt meg tudjátok nézni, milyen és hány óránk van, adott félévre szól: ora.sote.hu
Aki teljesen otthagyja a kart, az többnyire 1. évben kiderül, hogy mégsem neki való. Akik mégis elvégzik, 5-8 év alatt sikerül nekik. Az induló évfolyam kb. fele végez rendesen, 5 év alatt.
A gyógyszerészkar nagyon nehéz, így csak akkor vágjatok bele, ha mindenképp gyógyszerészek szeretnétek lenni! Ha nem látja az ember folyton maga előtt a célt, akkor képtelen végigcsinálni. Nagyon kell a hivatástudat. Persze semmi sem lehetetlen, mégiscsak végeznek 200-an évente az országban. És szerintem a legszebb tudomány az orvostudomány, a gyógyszerész szakma gyönyörű, nagyon megéri végigcsinálni. Én imádom. :)
elnézést, farmakológia = gyógyszerhatástan
És a legnehezebb a negyedév 1. féléve, addig pedig fokozatosan nehezedik.
Megkérdezhetem az 1. válaszadótól, hogy melyik városban tanul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!