Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit kell írni irodalom...

Mennyit kell írni irodalom érettségin a második résznél?

Figyelt kérdés
A tanárnőnktől kérdeztük, de csak annyit mondott, hogy legyen elég kifejtett, de ne rizsa. Hát köszönöm. Ez most mennyit jelent? 3 oldal elég lehet? Én nem tudok annál többet írni, pedig még Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjében is szerepeltem, de egyszerűen rettentesen félek. Van valami tipp, hogyan lehet a semmiről ennyit írni?
2009. máj. 3. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
3 oldal optimalis.
2009. máj. 3. 14:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Én teleírtam az ott megadott oldalszámot és azért írtam bele rizsát is,rossz oldalam,de ez van,fősulin is gyakran ezt csinálom és a 4.félévem taposom:D
2009. máj. 3. 14:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 3 oldalt mondtak a tanárok!
2009. máj. 3. 14:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekünk azt mondták, kettőnél ne legyen kevesebb. Én épphogy kettőt írtam, pedig az Édes Anyanyelvünkön én is voltam az újhelyi országoson. Bár hogy őszinte legyek, az a verseny nem biztos, hogy az írásbelihez is nagy segítséget nyújt, ott inkább a szóbeli "rizsázást" lehet elsajátítani, de azt nagyon :-)

Egyébként pedig elviekben egyszerű a dolog: ott, a versenyen sincs három percnyi mondanivalód, mégis alkotsz belőle. Nagyjából olyan módszerekkel kell szaporítani a szót, mint ott (nem feltűnő, de a helyet, időt rabló körmondatok, halmozott jelzők, a magyarázó mellékmondatok leválasztása és kérdéssé alakítása). Csak itt éppen papírra kell vetni. Három oldal elég lesz, ha ki tudod tölteni szépen, stílusosan, választékos nyelvezettel és modalitással - de azt hiszem, az menni fog :-)

2009. máj. 3. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekünk tavaly az lett kitűzve ,hogy minimum 3 oldal legyen de 5nél semmiképpen se több. Én 5t írtam és 2 pontot vontak le vesszőhibákért meg egy apróságért.

Szerintem a 4 az optimális lehet, bár ehhez megfelelő betűméret is kell.

2009. máj. 3. 16:01
 6/7 anonim válasza:
Úgy határozták meg, hogy minimum 3 oldal maximum 8.
2009. máj. 3. 16:49
 7/7 anonim válasza:
Én 3éve érettségiztem soha nem tudtam 2nél többet írni . Az érettségin meg írtam 1,5oldalt.Az oszfőm teljesen ki volt akadva , de engem nem érdekelt . annyit írok amennyit tudok. végül sikerült . Úgyhogy ne izgulj írj annyit amennyit tudsz azt kész.
2009. máj. 3. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!