Mennyire kellemetlen emailt irni egy tanarnak?
Figyelt kérdés
Egyetemi tanarrol van szo. Neki az a fo foglalkozasa, ami az en teljesuletlen almom. Nagyon szeretnek kerdezni tole, elhivatottsagrol, a kutatasi munkalatairol stb... En ugyan no vagyok, o meg ferfi, de tenyleg nem ugy erdekel, mint ferfi hanem mint ember. Oran eleg laza, poenkodik, es jol magyaraz. Ezek fenyeben kerdezhetek tole, vagy hulyenek nezne?2011. okt. 18. 11:35
1/7 bánomisén válasza:
Ha ennyire kínosnak érzed az e-mail írást, akkor az egyik óra után kérdezd meg tőle, hogy feltehetnél-e néhány kérdést neki levélben a munkájával kapcsolatban.
Így nem éri váratlanul és még azt is tudni fogja, hogy kitől kapta a levelet.
2/7 A kérdező kommentje:
En nem erzem kellemetlennek, allandoan kerdezek, mert nema gyereknek, ugye anyja se...csak elsos vagyok es meg nem tudom, hogy mukodik ez.
2011. okt. 18. 11:49
3/7 anonim válasza:
Szerintem ilyeneket nem e-mailben kell intézni. Korosztályos csoportban megbeszélhetsz mindent elektronikusan is, de oktatóval sokkal hatékonyabb a személyes kontaktus. Szóval beszélj vele!
4/7 A kérdező kommentje:
Hat szemelyesen en is jobban orulnek, csak nem nem eppen a korosztalyom szokvanyos kerdeseit tennem fel... Kicsit felek, hogy akkor en lennek a "nyalizos", mert lesz a targybol vizsga. Tehat vizsga elott etikatlannak lennek titulalva, vizsga utan meg nem talalkoznank, mert nem tanitana.
2011. okt. 18. 15:20
5/7 anonim válasza:
Bátran kérdezd meg. Ez nem nyalizás, ez érdeklődés. A pedagógusokat nagyon motiválja, ha érdeklődést tapasztalnak a hallgatók felől a tárgyuk iránt. Főleg, ha komoly és értelmes kérdésekkel bombázod, amiből akár egy magasabb kvalitású beszélgetés is kerekedhet. Ebben semmi etikátlan vagy elítélendő nincsen. Addig kérdezd meg, amég van rá lehetőséged!
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszt, sikerult eloszlatnod a ketsegeim. :) Igazsag szerint engem tenyleg erdekelnek a tanarok, (persze nem mindegyik) hogy hogyan jutottak el odaig, mennyire elhivatottak, miert csinaljak, szeretik-e stb... Nagyon tisztelem oket (azert itt is akad kivetel) es oket szeretem jobban megismerni, csak ezt a kortarsaim nehezen ertik meg.
2011. okt. 18. 19:34
7/7 anonim válasza:
Egyetemre azért már elég érett emberek járnak (zömében), itt már nem ciki, ha nem vagy flegma "sz@rok az egész világra" bohóc és érdekelnek komolyabb dolgok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!