Melyik lenne érdekesebb szakdolgozati téma? (tanító- óvópedagógus kar)
1, A média hatása a gyerekekre (itt konkrétan óvodás és kisiskolás gyerekekre gondoltam)- persze ezt a kört leszűkíteném, és nem az erőszakra élezném ki, mert ugye az már elég "népszerű" téma
2, A gyerek osztályban/ csoportban elfoglalt helye mennyire hat ki a tanulási teljesítményére
3, Az önismeret jelentősége a pedagógiai munkában
4, Az átmeneti tárgy jelentősége
--Mind a négy téma nagyon érdekel, szívesen bővíteném ismereteim ezek terén. Melyik a legkülönlegesebb, eredetibb ?---
Köszönöm!
Igen, az is érdekes téma, csak nem tudom, hogy találnék- e hozzá elég szakirodalmat, információt.
Talán mégis a kettes pontnál maradok :-).
Engem is próbáltak lebeszélni, de nem tudnám másként elképzelni az életem. Ez a(z egyik) legszebb hivatás!
Örülök, hogy foglalkoztok a témával.
Az átmeneti tárgy szimbolikusan az anyát helyettesíti, de a kor előrehaladtával a gyerek félreteszi ezt a játékot, már nem azt a szerepet fogja betölteni a gyermek életében. Szerintem az átmeneti tárgynak csak a kisgyermekkorban van jelentősége, nem gondolom, hogy kihat a további életükre ilyen formán, mint te írtad. Persze lehet, hogy tévedek, mivel mi is csak nagy vonalakban tanulmányoztuk ezt a suliban, részletesen nem tértünk ki rá, de engem is érdekelne bővebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!