Mennyi idő alatt írtátok meg a szakdolgozatotokat?
Ez vicces épp ezt a kérdést akartam feltenni, ugyanis nekem van 2 hetem, h megírjam :D
Persze a kutatás és szakirodalom feltárás már kész- aug. 21-én kezdtem, tehát már csak gépelnem kell 30-40 oldalt így remélem nem lesz vele gond :/ De kicsit szorul a hurok.
De nekem ez nem sikerült volna, ha nem készen kapok minden szakirodalmat egy kedves ismerőstől, mondván, nesze ebből megírod simán. Ha mindent magamnak kellett volna megkeresnem, akkor akár 3-4 hónap is lett volna a szakirodalom gyűjtés.
még az őszi félév vége felé kerestem meg az egyik tanáromat, hogy lenne-e a témavezető, és akkor kb. onnantól kezdve kezdett el adogatni cikkeket, hogy akkor nézünk bele picit ebbe, meg ebbe, hogy melyik téma érdekel, miből írnám. Elég gyorsan meglett, így akkor onnantól kezdve abban a témában olvasgattam elég sok cikket, és olyan 1-2 hetente találkozgattam a témavezetőmmel megbeszélni a dolgokat, beszámolni, amikor már meg volt az első változat, akkor azt még átnéztük, hogy miket kell még átírni. Tehát összességében cikkek keresgetésével, olvasgatásával, saját eredmények keresésével kb. fél évbe telt - természetesen nem csak ezt csináltam, hanem egy kényelmes tempóban, de hogy valami mérhetőbb munkamennyiséget számoljam, egy olyan 20 cikket szerintem átolvastam a dologhoz, emellett azért saját cuccokon is gondolkodtam (végül is sikerült is valami sajátot beleraknom), meg a végén az összeállításon is elment elég sok idő, hogy akkor most milyen szerkezetben írjam le a dolgokat - na meg persze maga a leírás se piskóta, főleg, hogy képletek meg minden kell, tehát Latex-ban kellett írni, ami macera.
Ez volt az MSc-s, itt egy nagyon odafigyelő témavezetőm volt, a BSc-snél viszont meg alig találkoztam a témavezetőmmel, szerintem ő meg úgy igazán el se olvasta azt a szakdolgozatomat. De az is azért beletelt néhány hónapba.
Egy évvel korábban kellett leadni a témabejelentő lapot.Nekem egy kutatást is el kellett végeznem,ebből írtam a szakdolgozatomat tulajdonképpen,szóval elég sokat foglalkoztam vele (tesztek felvétele,kiértékelése stb.).Ha ezt leszámítjuk, az elméleti háttérhez való anyaggyűjtéssel és a dolgozat megírásával 2-3 hónapot töltöttem el,ez alatt 2 szer találkoztam a konzulensemmel.Nekem nem volt külső konzulensem.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!