Csak én találom igazságtalannak és gusztustalannak a költségtérítéses pontszámokat?
Úgy értem hogy államilag finanszírozotton van mondjuk 420 vagy akár 430 pont is (ennél persze lehet kevesebb v több). Az ember gürizik hogy jó jegyet szerezzen gimibe, mindent elkövet azért hogy felvegyék, nyelvvizsgák, emelt szintű stb és néha még így is alig vagy nem jön ki a pont és nem veszik fel az illetőt.
Ehhez képest a költségtérítésesen van nevetséges 160 vagy 200 pont.
Ez azért idegesít annyira mert nem igaz hogy minimális vagy nulla tanulással (pl 3-as érettségi vagy 2-es...Ö) valakit egy nagyon jó egyetemre felvesznek, akit természetesen anyuci és apuci pénzzel.
Így szinte minimális erőfeszítéssel hozzájut egy magas színvonalú egyetemhez, más meg kitanulja a belét, nyelvvizsgázik 2 nyelvből + 1 (v 2) emelt szintű érettségi és sokszor még így is alig vagy nem elég a pont.
Miért van ilyen rendszer hogy a gazdagokat mindenhova, akármilyen egyetemre felveszik, a nem fizetősre jelentkezők pontszámát pedig még emelni is akarják ?????
Bocsi, csak ez nagyon felidegesített.
Az osztályba (végzős vagyok épp) van olyan akivel nagyon kivételeznek a tanárok mer apuci minimum vezérigazgató valamilyen cégnél, így minimális erőfeszítéssel azaz 2-es 3-as átlaggal FIZETŐSÖN simán elmehet akár egy nevesebb egyetemre is...(persze Magyarországon belül)
Azért idegesít annyira mert nem arra mennek inkább hogy minél több és okosabb ember legyen aki TÉNYLEG MEGDOLGOZOTT azért hogy felvegyék az egyetemre, hanem arra megy ki a játék hogy minél többen fizetősre menjenek, hogy dőljön a pénz miközben a gyerek lehet hogy holt hülye (tisztelet a kivételnek !!!!)
Oké hogy az egyetemet nekik is el kell végezni, de tapasztalat hogy aki költségtérítéses azzal sokszor nem bánnak olyan rosszul, értsd : azért a tanárok hajlanak arra hogy minél többet fizessen az intézménynek.
Megbuktatni nem nagyon akarják őket, mert lehet meggondolja magát és elmegy más iskolába...
Neked mi erről a véleményed???
(u.i: nem, nem hisztizek, csak leírtam a véleményemet...)
Nem biztos, hogy azért leszel költségtérítéses, mert hülye vagy... én pl. csak a pótfelvételnél gondoltam meg magam, s adtam be a jelentkezést (ott csak költségesre jelentkezhetsz) - bár ez már mesterképzésen volt, az alapképzést államin végeztem.
Akinek nincsenek meg hozzá a képességei, hiába vastag a pénztárcája, minden egyetemen vannak szűrőtantárgyak vagy inkább szűrőtanárok, na ott és akkor úgysem jutnak tovább, úgyhogy ne bosszankodj ilyeneken. (Illetve lehet, hogy az érettségid napján csődöltél be éppen, amiatt ugyanmár ne ítéljen el senki és ne butázzon le - ezer meg egy oka lehet, ha valakit nem vesznek fel állami képzésre... szóval ne nézd le a költségeseket, oks? :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!