Gyógyszerészetet tanulók, végzettek! Milyen tantárgyi alapozást érdemes egyetem előtt végezni?
Értem ez alatt, hogy kémián kívül milyen matek, fizika, biosz, latin kell, van-e értelme belemászni komolyabban, ha igen, melyik részekbe, csak masszív középszintű tudás kell, esetleg-e vannak kiemelt részek, amelyek elő fognak jönni(pl. ilyen szegmensekre gondolok emelt fizikából, amik megalapozzák a fizikai-kémia tantárgyi tudását), melyikek azok?
Esetleg ki érezte, hogy valamiből nagyon hiányos volt a tudása, mikor odament, hogy kezelte ezt végül?
Nem utolsó sorban, milyen emberi tényezőt kíván az embertől ez a szakma? Pl. jó emlékezőtehetség, koncentráció stb. ?
Elnézést kérdező, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de én is érintett vagyok (remélem :D)
Kedves utolsó válaszoló! Debrecenben tanulsz? Nagyon jó hír hogy csak egy félév a matek, bár gondolom, hogy az nagyon kemény lesz ?!:D DE és a SOTE közt vacilálok, kérdező te melyik egyetemen gondolkodsz ?:D
SZTE is nagyon jó:)) Csak nekem messze van nagyon, de nagyon jókat hallottam róla :) Most ősszel érettségizel vmiből ?
ma 19:07 ! Majd kérdezhetnék tőled pár dolgot a DOTE-ról?
Persze csak ha nem zavarnak a bugyuta kérdéseim :DD
Nagyon jó, hogy ilyen lelkesen és szorgalmasan állsz hozzá, mivel egy igen erős alappal (biológia, kémia, fizika) sokkal könnyebb lesz az egyetem eleje, sőt, én még 4 év után is sok dolgot az gimnáziumi alaptudásomhoz kötök. Legjobb, ha megtartod a gimis könyveidet, jegyzeteidet, amikhez néha fordulhatsz, ha kell. Matekot nem érdemes kiemelni, a SOTÉ-n nem sok köze van a gimis matekhoz, csak definícióhegyek, egy kis deriválás-integrálás és biostatisztika.
Akkor sincs gond, ha kevés alaptudással jössz ide, nehezebb lesz ugyan, de semmi sem lehetetlen. Én fizika érettségivel jöttem gyógyszerészkarra, kémiát utoljára 10.-ben láttam, akkor is borzalmasan gyenge oktatással, abból semmit nem tudtam profitálni, így teljesen 0-ról kezdtem a kémiát az egyetemen. Az 1. félév elég nehéz volt így, de sikerült, felzárkóztam, és azóta már nemigen számítanak a gimnáziumi oktatási különbségek, csak az önerő, a szorgalom, a képességek, hogy mennyire éles az eszed.
A legfontosabb, ami kell, hogy nagyon akard, ami az egyetem után jön, mert anélkül nem tud kitartani az ember a nehézségekben. Szeress gyógyszerésznek lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!