Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért ennyire életképtelen a...

Miért ennyire életképtelen a mai diákok jelentős része?

Figyelt kérdés

Miért tesznek fel olyan kérdést, amire a választ kb. 1-5 perc alatt meg lehetne találni a google és józan paraszti ész segítségével?

Csak hogy értsétek milyenekre gondolok:

- Meg volt adva kb. 5 történelmi esemény (pl. II. világháború kezdete) és azt kérte a kérdező, hogy vki állítsa időrendi sorrendbe az eseményeket.

Miért nem írta be google-be az eseményeket, kereste meg, hogy mi mikor volt, majd állította sorrendbe őket?

- Volt pár meghatározás, és azt kellett volna leírni, hogy melyik vitaminra jellemző. Ilyenek voltak, mint pl: zsírban oldódó, vízben oldódó, Szent-Györgyi nevéhez fűződik...

És még van pofája kiírni, hogy nem találta sehol ezekre a megoldásokat...

Hát basszus pár keresés és ott a megoldás...

Lustaság? Vagy tényleg ennyire féleszűek, hogy nem képesek ilyen apróságoknak utánajárni? Nem ismerik a kereső? Vagy mégis mi a gond?

Kezdtem azt hinni, hogy azért járnak ide a diákok, hogy megírassák a házijukat. Ideböfögik, aztán elhúznak netezni, majd este kimásolják a megoldásokat.

Pedig szerintem ez az oldal nem erre való. Oké, hogy vki segítséget kér, mert nem ért vmit, és megkéri a válaszadókat, hogy magyarázzák el. Vagy elakadnak egy feladatban és megkérnek vkit, hogy ellenőrizze le.

De minek kell olyan kérdést feltenni, amire ő is megtalálná a választ, ha rászánna 5 tetves percet?

És miért van olyan ember, aki meg is oldja helyettük?

2011. szept. 28. 19:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert az iskolákban nem a gondolkodásra tanítanak, hanem a magolásra.Sőt még az egyetemen is.
2011. szept. 28. 19:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Ez valamilyen szinten igaz. Viszont én sem vagyok éppen idős, én is ugyanilyen rendszerben jártam ált. suliba és gimibe, mégis rá tudtam jönni, hogyan használjam a keresőt.

És nem hiszem, hogy akkora zseni lennék:D

2011. szept. 28. 20:10
 3/3 anonim válasza:

Szerintem lustaság. Nekem mondjuk személy szerint eszembe se jutna ilyesmit kérni valaki mástól és amúgy is, amire magadtól jössz rá még akár guglival is jobban megragad. Amúgy az én szememben már az is csodaszámba megy, hogy ennyit foglalkoznak a házi feladattal.

19L

2011. szept. 28. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!