Az Apor Vilmos Főiskolán hogyan kerülhet le valaki állami támogatottról költségtérítésesre?
Félreértés ne essék, nem szeretnék lekerülni:-) Pont azért szeretném tudni hogy mindent megtehessek azért hogy támogatott maradjak...
Hallottam olyat is hogy 3,6 felett kell legyen az átlag, de olyat is hogy csak a 60 kreditnek kell meglennie 4 félév alatt....
Azzal kezdtem hogy megnéztem a szabályzatot, de abban a felsőoktatási törvény paragrafusára hivatkoznak, abba viszont ez van:
(4) A felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában határozza meg
a) a képzési időszakokat és azok belső ütemezését, valamint a tanulmányi kötelezettségek teljesítésének szabályait, illetőleg az ismeretek ellenőrzésének és értékelésének módját,
b) a vizsgákra történő jelentkezésnek, a vizsgák megszervezésének és lebonyolításának rendjét,
c) hány kreditet kell összegyűjtenie a hallgatónak ahhoz, hogy tanulmányait az államilag támogatott képzésben folytathassa.
Szóval ezért kérdeztem!
55. §
(1) [... ]Ha a felsõoktatási intézményben államilag
támogatott képzésben tanulmányokat folytató hallgatóról a tanév végén a felsõoktatási
intézmény megállapítja, hogy az utolsó két olyan félévben, amelyben hallgatói jogviszonya
nem szünetelt nem szerezte meg legalább az ajánlott tantervben elõírt kreditmennyiség ötven
százalékát, tanulmányait a következõ tanévben csak költségtérítéses képzésben
folytathatja. E bekezdésben foglalt feltételek alapján az átsorolással érintett államilag
támogatott képzésben részt vevõ hallgatók száma a tanévben a felsõoktatási intézmény
államilag támogatott képzésben részt vevõ hallgatóinak tizenöt százalékáig terjed."
- Szerintem erre gondoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!