Írnátok nekem Kodály Zoltántól idézetet? Zenével kapcsolatosan.
Már kerestem ,de nem találtam. Nem tudom hogy amit találok, hogy ő írta vagy valaki más.
Vagy ha tudnátok linkelni oldalakat ahol találok, megköszönném. :)
"A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."
De itt van egy csomó!
„Az emberiség boldogabb lesz, ha megtanul a zenével méltóképpen élni.” (Kodály Z.)
„Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. A hangszer a kevesek, kiváltságosak dolga. Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja.” (Kodály Z.)
„Legyen a zene mindenkié!” (Kodály Z.)
„A zene, ha idegen, elidegenít.” (Kodály Z.)
„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” (Kodály Z.)
A népdalok egy része bizony elég trágár, és a nagy részük a szexről szól. (Még ha a szövegből nem is tűnik ki.)
Egyszer állítólag egy szemérmesebb vidéki tanítónéni nem akart kiénekelni valamit, csak kihümmögte, K.Z. meg beleszólt, h "Tessék mondani, ott f.sz van vagy p.csa?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!