Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanács történelem emelt...

Tanács történelem emelt érettségi tanuláshoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok, az lenne a kérdésem főleg azoknak (is) akik esetleg érettségiztek történelemből emelt szinten az leírná hogy hogyan készült esetleg néhány jó tanács, miket kellene átnézni, azonkívül hogy tudom kívülről azt a 4db történelem tankönyvet!? :)
2011. szept. 6. 14:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Mivel emeltet készül tenni, gondolom, hogy komolyabban szeretne foglalkozni a dologgal. és érdekli a téma. Ehhez pedig édeskevés a 4 könyv... a sima érettségi valóban vicc, az emelt azért már nehezebb egy fokkal. De gondolom, hogy nem csupán egy ötös érettségi a cél, hanem megfelelő és stabil tudás is...

Korrepetálom az unokaöcsémet töriből, jelenleg általános iskola 7. osztály, hát egy vicc a mostani tankönyv... gyakorlatilag nulla tudással kerülne gimnáziumba, ha csak a tankönyvét olvasná, semmit nem ér. Egy kisiskolásnak lenne megfelelő, nem egy 13 éves, már nagyjából érettebben gondolkodni tudó gyereknek. Arról nem is beszélve, hogy a magyar szabadságharc után (amit kb fél évig vettek) hirtelen német és olasz egység, amerikai függetlenségi hábrú, meg egyebek... mindenféle bevezető nélkül, a tankönyvből azt sem tudná, hogy mi volt Olaszország meg Németország mai területén akkoriban, mi az oka, stb. Nem vagyunk jók sajnos ok és okozati összefüggések megtanításában, legalábbis a tankönyvíróink kifejezetten rosszak benne. Ha meg egy rossz tanárt fogsz ki, akkor abszolút nulla az egész. A mai magyar oktatás a béka feneke alatt van sajnos.

2012. febr. 23. 23:05
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. Láttam, hogy emeltet készül tenni. Ahhoz egyáltalán nem kevés a 4 régi Szárai könyv,ami nem forrásközpontú. Sajnos az az igazság, hogy az emelt törihez sem kell valami nagy tudás. Szerintem, ha csak a 4 könyvet tudja, de azt teljesen, az elég egy hibátlan teszthez. Az esszékhez már az is szükséges, hogy szépen tudjon fogalmazni, vagyis azért a magyar sem elhanyagolható ilyen téren. Most is azt mondom, nem baj, ha rossz a tanára, ha a 4 könyvet rendesen tudja, mert hacsak nem rontja el nagyon az esszéit, én nem tudom elképzelni, hogy 85%-nál rosszabbat írna. Persze valahova az is kevés, de Rubiconnal meg ilyenekkel tök felesleges foglalkoznia szerintem. Akkor már sokkal inkább fontos, hogy gyakorolja az esszéírást, de azt is csak akkor, ha magyarból a fogalmazásaira nem 5-s jegyet szokott kapni.
2012. febr. 24. 12:32
 13/13 Julia Caesear válasza:

Tudom nem mostani kérdés. De mint idén emeltezo emberke erdekelne végül mi lett veled.melyik módszer vált be?

Könyv vs. Rubicon? :)

2015. ápr. 17. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!