Egy lánynak inkább a gépészmérnöki kart vagy az építészmérnöki kart javasolnátok? A gépészmérnökin vannak egyáltalán lányok? Kell ide kommunikációs készség?
Engem onnan is a Ipari termék- és formatervező mérnök szak érdekelne, de nem tudom ezzel mennyire lehet elhelyezkedni manapság..
és még nem tudnátok valamit mondani az Óbudai Egyetemről? Jobb mint a BME? és nehéz oda bekerülni? jó a légkör, a társaság? előre is köszi:)
Fura azt olvasni, hogy az építő szak lányos :D
Az építőre elég alacsony a ponthatár, így könnyen be lehet jutni. Ha van érzéked a mechanikához, akkor át lehet hidalni azt az akadályt, hogy csak 1 évig tanultál fizikát (ami, ha jól sejtem pont a mechanika), mindent előröl kezdenek.
A matek semmivel sem könnyebb, mint a többi szaknak, az első két matek félév ugyanaz, mint minden más szaknak, a harmadik is hasonló...
Reptoid, miből gondolod, hogy az építőn a legkönnyebb a matek? Minden szakét megcsináltad?
Gondolom nem foglalkoztál végeselemmódszerrel, felületszerkezetekkel (különös tekintettel a héjszerkezetekre), kontinuum mechanikával, véges-differencia módszerrel és hasonló nyalánkságokkal, ezekhez jóval több matek kell mint amit a TTK tart :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!