Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a létező legnehezebb dolog...

Mi a létező legnehezebb dolog a matematikában?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 19. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
megérteni
2009. ápr. 19. 23:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen szinten.

Én mindig addig próbálgattam, amíg rá nem jöttem, sose jártam különtanárhoz, de igaz 3-4-5 öseim voltak. Inkább 4. Tanárral sem lett volna jobb, mert nem biztos hogy érthető magyarázatot ad.

Attól is függ, hogy az órai tanár, hogy adja át az anyagot, bonyolultan vagy egyszerűen, érthetően.

Mert lehet ami neki logikus, a tudása miatt, az neked kínai. Én egyetemista vagyok, analizis 1 em nem lett meg elsőre, mert akkor egy ,,bácsi" tanította, elég bonyolultan. következő évben egy fiatal csajszi, és 3 lett.

Valószínűség is gáz - sokak szerint általában- mert arra nincs konkrét képlet, szöveges feladatok, és rá kell jönnöd mit alkalmazz, amihezz érzék kell eléggé, és sok gyakrolás ezután.

2009. ápr. 19. 23:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem a gimis matek 4-5ös volt, aztán egyetemen örültem hogy 2essel átmentem, az integrálás, deriválás még mindig rejtély számomra...

De a matemetikához tartoznak a fraktálok, amit elég nehéz megérteni és a káoszelmélet sem egyszerű.

2009. ápr. 20. 01:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Azt a legnehezebb megtanulni, hogy ha kapsz egy munkásabb feladatot (pl geometria), akkor jó irányba indulj el. Vagy ha rossz irányba indulsz, időben észrevedd.
2009. ápr. 20. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:

A fraktál meg a káosz az inkább fizika. Az utolsó válaszolónak igaza van. Mindig rá kell jönni a legmegfelelőbb megoldási módra. Ha nem indulsz el jó úton akkor a helyes eredmény csak a szerencsén múlhat.

A legnehezebb a matekban az, hogy állandóan kell dolgozni vele. Igazából úgy kéne, hogy minden nap kell egy kicsit matekozni. Ha rendszeresen oldasz feladatokat akkor nem felejted el a képleteket sem, meg a módszereket sem.

Egy másik lényeges dolog, hogy a matek egy piramis tantárgy. Nem lehet csak minden második leckét megtanulni. Egymásra épülnek a feladatok.

2009. júl. 28. 12:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnos en nem tudom, mert nekem sosem volt olyan tanarom, aki valoban jol magyarazott volna es megszerettette volna a matekot.

Nekem minden neheznek tunik. Ha annak idejen megeneveztek volna mar a diszkalkuliasokat, akkor ejisze koztuk lettem volna en is. Valoszinu hogy nagyoooooon csodalatos a matematika. Elegge sajnalom, hogy ilyen tavol all tolem. Muveszeti liciben senki nem is kerte igazan tolunk.

2009. szept. 20. 22:13
 7/9 anonim ***** válasza:

elozo vagyok

talan a gyerekeimmel ujra atveszem majd es akkor megertem

haaaaaatha..............

2009. szept. 20. 22:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Én jó voltam matekból, szerettem is, egészen addig, amíg a deriváláshoz nem értünk.
2009. szept. 21. 00:19
 9/9 anonim ***** válasza:
A matematikában minden egymásra épül olyan mint egy nagy kirakós, ha valamilyen jelentéktelennek tűnő dolgot nem tanultál meg tökéletesen általánosban, akkor később gondod lehet amiatt a gimiben vagy mondjuk az egyetemen, ezért időről időre át kell nézned a régebbi anyagokat is, még ha hatalmas zseninek érzed is magad.
2010. okt. 14. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!