A matematikában hol, és milyen kikötésekre kell figyelni? (egyenlet. )
Légyszíves csak normális válaszokat adjatok, nem vagyok kíváncsi a "használd a google-t" (nincs konkrét ilyen találat), a "matekkönyv???" és a "ha ilyen hülye vagy...." kezdetű kommentekre.
Törteknél nyilván nevezőben 0 nem állhat. Gyök alatt 0 vagy annál nagyobb szám kell álljon.. Na meg a logaritmus. De most más nem jut az eszembe, pedig nagy szükségem lenne rá, nemsoká szintvizsga egyenletekből, és ahhoz ez kéne. Nagyon köszönöm annak, aki megpróbál segíteni!
Megpróbálhatok segíteni, de kérlek legalább témakört írj!
Egyébként a 4jegyűben nagyon szépen össze vannak szedve az azonosságok!:)
Azért ezt nézd át, a bal oldalon tudod kiválasztani, hogy mi érdekel!
Ha ezután is konkrét segítség kell, csak szólj nyugodtan!
Sok sikert! :)
Ez a baj, hogy témakört én sem tudok, annyit mondott a tanár, hogy a hét végén egyenletekből írok..
(súlyos betegség miatt nem jártam suliba egy ideig, és még nem is fogok, viszont be kell menjek a vizsgákra..)
Nekem ennyi jutott eszembe, de biztos sok hely van még, ahol kikötést kell tenni. Ha valami eszedbe jut, és leírod, akkor nagyon köszönöm :)
Nézdcsak! Ha nem is ez a fajta, de itt találsz magadnak valamit, az tuti! [link]
Aztán szólj, hogy mi lett!:)
Sok sikert!
Kikötést olyankor kell írni, ha a kifejezésedben olyan művelet áll, amit nem lehet minden számon elvégezni. Valóban ilyen a tört, ha a nevezőjében van ismeretlen, a négyzetgyök (vagy párosodik gyök)- a páratlan gyökkitevőre nem kell kikötés, mert ott negatív számból is elvégezhető a gyökvonás-, a logaritmus, valamint a szögfüggvények esetében a tg és ctg, mert ugyebár azok sem értelmezettek az egész valós számokon.
Illetve négyzetgyökvonásnál a gyökvonás eredménye is nagyobb egyenlő 0 kell legyen.
Azt hiszem más nincs, ami középiskolában kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!