Ebben az évben fogok leérettségizni és már lassan egy idegen kérdése sem az lesz, hogy szia van cigid?, hanem, heló, hol fogsz továbbtanulni?
Az átlagom amúgy 4.2 - 4.3 között van. Érdeklődési területeim a magyar, földrajz, jobb napjaimon a történelem :) Matekból szörnyű vagyok (3-as). Anya azt akarná, hogy hivatali munkám legyen (ő szociálpolitikus), én viszont nem akarnék ilyen munkát magamnak. Gondolkodtam az újságírásban (mert jól tudok fogalmazni és a saját szórakoztatásomra írogatok történeteket, de anya szerint ebből megélni nem tudnék) illetve a pszichológiai szak is érdekel. Ti mit tudnátok ajánlani, ami a fent említett kritériumoknak megfelelne?
2011. aug. 29. 22:06
1/6 anonim válasza:
Szia! Van cigid?
2011. aug. 29. 22:12
2/6 anonim válasza:
Anyukádnak is igaza van noha azt is szem előtt kell tartani, hogy jó esetben amit tanulsz majd érettségi után az lesz a jövőbeli pénzkereseted, szóval valami olyan kell amit szeretsz különben bele fogsz őrülni x év alatt.
Szerintem nézz körül, hogy mi az ami érdekel és azokon belül keress olyat amiről tudni, hogy általában nem olyan szakma ahova évente több ezer ember kerül ki és pályázik a munkahelyekre.
2011. aug. 29. 22:27
3/6 anonim válasza:
Humán édeklődéssel nem könnyű manapság. Az újságírás meglehetősen bizonytalan kenyér. A pszichológia jobban hangzik, de ahhoz nagyon sokat kell tanulni.
2011. aug. 29. 22:28
4/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem könnyű, sőt dög nehéz, de mit tehet az ember lánya, ha a reálra nem áll rá az agya? Jó, fizikával még valahogy csak-csak megbirkózom, de matekból siralmas vagyok.. Amiben jó vagyok/szeretném csinálni azokat pedig leírtam, a segítségnyújtás illetve az írás. Nincs más olyan, amiben húú de jó lennék, pedig nagyon örülnék neki, ha olyan fejem lenne, mint a tesómnak :( Ő vérbeli matekos..
2011. aug. 29. 22:37
5/6 A kérdező kommentje:
Na közben azért elgondolkoztam, hogy mi érné meg. Elmegyek jogásznak az ugye 5 év utána pedig 2 év, míg a jegyzői szakon is végzek. Utána kell vennem egy praxist, mint az orvosoknál. Azért az elég drága mulatság, viszont a családom finanszírozni tudná ezt nekem (igaz, elég nehezen). És igen, ennek elég kihasználás szaga van, viszont ahogy beindulna a "vállalkozás" szépen lassan fizetném vissza nekik a rám áldozott pénzt. 3-an vagyunk testvérek, de a jövőt nézve anyámék nyugdíja (ha lesz egyáltalán) épp arra lesz elég, hogy kifizessék a villanyszámlát. Muszáj lesz valamelyikünknek gondoskodnia róluk és olyan fizetéssel legalább meg tudnám tenni. Hülyén hangzik amit levezettem?
2011. aug. 31. 22:04
6/6 anonim válasza:
4,2es átlaggal nem jutsz be pszichológiára. Még csak ötössel se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!