Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanácstalan vagyok. Mit tegyek?

Tanácstalan vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Idén leszek 11-es,és év végén el kell dönteni,hogy milyen tárgyat/tárgyakat veszek fel,vagyis faktot,amit emelt óraszámban tanulok,és amiből emelt szintű érettségit kell majd tennem.Nos,a problémám az,hogy fogalmam sincs,hogy mit vegyek fel,de még azt se tudom,hogy mi szeretnék lenni ha "nagy leszek",milyen egyetemre/fősulira menjek tovább.Azt tudom,hogy mit nem akarok biztosan,de csupán ennyi.

Hogyan döntsem el?Tudnátok adni tippeket?

Köszönöm:)

17/L

2011. aug. 29. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Év végéig döntsd el mit akarsz a későbbiekben tanulni,hogy milyen foglalkozást választasz és azt melyik iskolában.De legalább azt döntsd el milyen vonalon akarsz dolgozni pl. pénzügyek,egészségügy,stb.. és ha már legalább ez megvan,akkor jöhet az,hogy miből akarsz emelt szinten,mert akkor ahhoz tudod igazítani a tárgyat is.
2011. aug. 29. 15:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nincs ötleted, válaszd azt a tárgyat, ami a legjobban ment eddig.
2011. aug. 29. 15:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát de pont ezt nem tudom eldönteni,mert sok minden érdekel,de nem tudom mi az ami a leginkább:D
2011. aug. 29. 15:26
 4/6 A kérdező kommentje:

:)

Matematikával,fizikával,kémiával,szóval a reál tantárgyakkal nem akarok foglalkozni a későbbiekben,örülni fogok ha a későbbiekben sikerül leérettségiznem belőlük.

Viszont szeretem a nyelveket,a magyart,a történelmet,a biológiát is kissé,de ez még kevés,mert történész biztos,hogy nem tudnék lenni.

2011. aug. 29. 15:27
 5/6 anonim válasza:

Én előrehozottan csinálnék mondjuk egy tesit vagy rajzot,hogy legyen majd választási lehetőséged,mert ezek sokfelé megnyitják az utat.Én is elgondolkodtam ezen akkoriban.Én biológiából és németből érettségiztem,viszont ha még valamit felvettem volna,az már elég necces lett volna...

A magyar és a töri ugye kötelező,emellett egy nyelv az ajánlott,mert azt kb. mindenhol elfogadják...aztán az informatika is jó alapnak tűnik,az is sok helyre kellhet(irodai munkák,ügyintézés,marketing stb.),viszont biológiával az egészségügy nyílik meg előtted,tesivel a rendőrtiszti és sorolhatnám.Alap tanárgyakkal annyira izgalmas és érdekes dolgokat csinálhatsz.Ezért ajánlom az előrehozottat,hogy ne most,hanem akkor kelljen döntened.Ha viszont nem akarsz végzős évedben megrokkani és csak az alap tantárgyakból akarsz érettségizni,akkor megm ár meg lesz a választottad....(márha most csinálsz vmiből)

2011. aug. 29. 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Gondold végig el tudod-e képzelni hogy emberekkel foglalkozol nap mint nap,el tudod-e képzelni hogy számokkal dolgozol,melyek a kedvenc tárgyaid,érdekel-e a rajzolás,az írás,a nyelvek,mi a hobbyd.Ezek talán segítenek a döntésben.
2011. aug. 30. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!