Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet csak a második tanári...

Lehet csak a második tanári szakkal tanítani? Pl. Magyar-töri esetén csak törivel?

Figyelt kérdés
Illetve ha valaki majd két különböző tudományi karon (Bölcsészettudományi és Természettudományi karon) tanulható tantárgyat akar tanítani akkor külön el kell végeznie mindkét kart?Vagy elvégezheti egyszerre is az egyetemen?
2009. ápr. 17. 18:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Taníthatod elméletileg csak az egyiket, de kétszakosként kell végezned. És btk-s szakot párosíthatsz ttk-s szakkal (pl.: töri-kémia). Egyszerre végzed a kettőt. Nálunk első év végén kell választani, hogy mi lesz a második szakod a második évtől.
2009. ápr. 17. 18:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Magyar-kémia szakos tanár szeretnék lenni.(A töri csak egy hirtelen kitalált példa volt.(: )
2009. ápr. 17. 18:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt én nem értem .. miért kellene választani első év végén? Hát nem eleve az első naptól arra az adott szakra jársz ??

Egyébként pedig lehet persze, akár egyszakos is, meg lehetsz 5 szakos is, aztán hogy ebből mennyit tanítasz az majd eldől ... de nem hátrány, ha többet végzel, attól még magát a tanárt szakot az adott ttk-s vag ybtk-s szakok mellé csak egyetlen egyszer kell felvenned nyilván.

2009. ápr. 17. 18:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves második!

Miért szólsz hozzá olyanhoz, amihez nem értesz? A bolognai rendszerben NEM végezhet egy szakkal. A második szakot KÉSŐBB veszi fel, úgynevezett minorként. Az alapdiplomával még NEM taníthat, csak a mesterrel. A mesterképzés 5 félév, ebből úgy tudom fél év a gyakorlat. Alapszakon csak a főszakodból kell szakdolgozatot írni. Mesterszakon mindkettőből, és csak olyan helyen végezheted, ahol mindkét szakodnak van tanári mesterképzése.

A kémiával el fogsz tudni helyezkedni, mert egy-két éven belül elfogynak a kémiatanárok.

Én magyarra járok, most választottam minort, ollasz vagy német lesz. Mesterképzés közben szeretnék majd elvégezni egy földrajz modult, így később abból ismehetek mesterre, és taníthatom is.

2009. ápr. 17. 19:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2009. ápr. 17. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!