Miért kellene 2012-től emelsz szintű érettségi az egyetemi felvételhez?
Mindenkitől azt hallom, hogy most már nem elég a közép szintű, hanem emelt kell, de nem értem miért, mikor 60-60%-os középfokú elég a jelentkezéshez, és ha ehhez van valami többletpont, akkor jó pár szakra egyszerű a bejutás. Szóval minek az emelt szintű? Inkább írja meg 70-80-90%-ra a közepet, és sima a bejutás.
Én jövőre érettségizek, és egyetemre akarok menni, de nem akarok emelt szinten érettségizni. Ahová jelentkezni akarok ott idén 235pont volt a felvétel.
Ilyen alacsony ponthatár azokon a szakokon van ahova nem jelentkezik senki. Csak az a gáz ha valami hülye beírja akkor simán felveszik pl: mérnökire(mert ott is alacsony a ponthatár)és segg hülye mindenből...
Azért akarják azt bevezetni hogy csak olyan mehessen egyetemre akinek van emelt szintűje mert gondolom azt akarják hogy okosabb emberek járjanak egyetemre és ne olyanak akik az egyszerű kis középszintűt megirják 80-90%ra. Mert azért nem nagy ördöngősség egy töri,angol,magyar középszintű érettségit 80% felettire megírni. A matek meg emberfüggő,bár ha az ember készül rá rendesen az is megírja 4esre aki nem olyan jó matekból. Azért hogy egyetemre mehess kicsit tanulj már többet hogy felvegyenek..
Attól, hogy egy szakra nem magas a ponthatár, nem biztos, hogy az egy sz*r szak. Ahova én járok, oda is alacsony, de csak azért mert nem felkapott, így jól járok, hogy elvégzem, mert kb. 30-an végzünk 1-1 szakirányon ott, ami azért elég kevés. Még nincs meg a diplomám, de már van munkám a szakmában, mert annyira kevés a szakember.
Tehát az alacsony ponthatár nem egyenlő azzal, hogy a végzettséggel majd semmit nem lehet kezdeni, a legtöbb esetben ez pont fordítva van.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem is elvárható lenne, hogy azok, akik egyetemre vagy főiskolára készülnek (mindegy, hogy melyikbe, mindenhol ugyan olyan szintű alapképzés van), csináljanak legalább 1 emelt szintű érettségit abból a tárgyból, ami az adott szakot legjobban jellemzi. Akkor is csináljanak emeltet, ha emelt nélkül is meglenne a pontszámuk.
És még az kellene szerintem, hogy a nyelvoktatást fejlesszék a felsőoktatásban, mert tök jó, hogy kell nyelvvizsga a diplomához, de az ehhez szükséges oktatást nem adják meg.
22 éves egyetemista lány
Magasabb ponthatáros helyeken sem jobb a diplomázási arány,mint ahogy kedves előttem válaszoló írta:)
Nálunk évente átlagban öt ember kap diplomát.Azok is csúszásokkal.Idén nyolc,tiszta rekord!
És shaghai listás egyetem egyik nyelvszakja......
A villamosmérnökire kéne emelt érettségi legalább egy tárgyból,de emelt tudás többől is, matekból,fizikából,kémia sem ártana.
Mert hiába vesznek fel 300 embert,az első két hétben zh,zh,zh nem középszintű tananyagból,aztán félévenként feleződik a banda.
Diplomázik öt.
A nyelvtanítás kapcsán annyi,hogy azt középiskolában kellene rendesen belénkverni és egyből nyelvvizsgával menni egyetemre.Nem ilyenekkel szarakodni,hogy keressük meg a szó helyét a mondatban.....meg beszélgessünk..magyarul nyelvórán...
tegnap 11:28-as vagyok.
oké, hogy máshol is van olyan szak, ahol kevesen végeznek, de nem az az átlag, és én olyan szakra járok, ami az országban csak nálunk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!