Miért kellene 2012-től emelsz szintű érettségi az egyetemi felvételhez?
Mindenkitől azt hallom, hogy most már nem elég a közép szintű, hanem emelt kell, de nem értem miért, mikor 60-60%-os középfokú elég a jelentkezéshez, és ha ehhez van valami többletpont, akkor jó pár szakra egyszerű a bejutás. Szóval minek az emelt szintű? Inkább írja meg 70-80-90%-ra a közepet, és sima a bejutás.
Én jövőre érettségizek, és egyetemre akarok menni, de nem akarok emelt szinten érettségizni. Ahová jelentkezni akarok ott idén 235pont volt a felvétel.
Talán így kevesebben kerülnének be.Már kettes középszintűvel is be lehet jutni némely szakra.Aki kettes érettségit tud produkálni,az szerintem ne járjon egyetemre.
Létszámcsökkentés jól jönne.
Miért kerülnének be kevesebben?
Tök mindegy, hogy emelt vagy közép, mindenki ugyanazt fogja írni.
Ez olyan, mintha a boltban nem fél kiló húst kérek, hanem 500 grammot. Attól, mert más a "mértékegység", a minőség-mennyiség nem változik.
Persze,mindenki,nyilván.Csak nem biztos,hogy mindenki egyforma jó eredménnyel.Egy jó középszintűre matekból elég lazán fel lehet készülni.Egy emelt szintűhöz azért kell némi többlettudás.
Egy mérnöknek jelentkező szerintem igenis írjon emelt fizikát vagy matekot vagy bármi.Aki egyetemre jelentkezik,rendelkezzen már némi többlettudással.Nem kell mindenkinek diplomát szereznie.
Ha igazán csak a legjobbak mehetnének,nem lenne ennyi hülye a szakokon,mint most.Vagy felvételi,az lenne a legtutibb.
Valószínű fsz.Vagy mérnöki.
Azt sem tartom normálisnak,hogy a felsőfokú szakképzést egyetem indítsa.Az szakképzés.Minden gyökér sík hülye diákigazolványt kap és elmondhatja magáról,hogy egyetemista,holott csak jogi asszisztens.Na ne már!!!!
10:09-nak:
Szerintem lenne pár szak, ahova ennyi a ponthatár, de te az életben nem végeznéd el.
Nem az vagyok,de például mire gondolsz?
Mérnökire?Már oda is sokkal-sokkal magasabb pont kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!