Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek hibát követek el,...

Szerintetek hibát követek el, ha orvosi előtt halasztok egy évet?

Figyelt kérdés
mármint gimi után egy évet még várnék. nagyon szeretnék orvosira menni, de egyre inkább úgy érzem, hogy szükségem lenne egy év feltöltődésre. ezalatt nem azt értem, egy évet csak ellébecolok. kimennék külföldre dolgozni, nyelvet tanulni, új embereket megismerni. meg persze ha neadjisten az vmelyik tantárgyból nem sikerül túl fényesen az érettségi (sajnos elég későn eszméltem rá, hogy tképpen merre is szeretnék tovább menni, így lehet, hogy a kémia emeltre nem sikerül úgy felkészülnöm, ahogy azt szeretném), akkor azt is tanulnám gőzerővel, és újraérettségiznék belőle.azt hiszem, a pszichémnek nagyon jót tenne, ha egy idôre kiszakadhatnék a megszokott környezetből. kezd annyira csábító lenni ez a lehetőség, hogy mostanában úgy gondolom, hogy még ha sikerülne is elérnem azt a pontszámot, amely egy vidéki egyetemre való bejutáshoz alkalmas, akkor is lehet, hogy halasztanék (szalasztanék?). ami miatt hülyén érzem magam, mert utána már bevezetik azt, hogy csak két emelttel lehet bekerülni orvosira, és mi van, ha a másik egy év múlva sem fog sikerülni? de erre meg mindig az a válasz fogalmazódik meg bennem, hogy akkor meg is érdemlem, hogy ne kerüljek be. ugyanakkor meg tök biztos vagyoj benne, hogy ha elsőre nem is, másodszorra biztos sikerülni fogxD kész agyré... ti mit gondoltok?
2011. aug. 21. 23:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
És ha vidéki egyetemre mész, miért ne lehetnél önálló?
2011. aug. 21. 23:47
 12/14 anonim ***** válasza:

A biolos vagyok.

Elnézést, csak a szövegből következtettem.

Elég környezetváltozás az egyetem, hidd el. Albi/koli, új nyüzsgés, új barátok, tanárok, stb...

Persze mindez: szerintem!!

2011. aug. 22. 00:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha neked kell az az egy év, akkor halassz. Egyik nagyon jó bnőm épp most jutott el erre, másodév után. Vizsgaidőszakban egyszerűen annyira kikészült, elfáradt, hogy kénytelen egy évet halasztani, mert különben idegösszeroppanása lenne.

Ha úgy érzed kell ennyi idő neked, akkor halassz és kész. De szerintem ha felvesznek, kérdezd meg lehet-e rögtön passziváltatni, mert akkor legalább nem kell megint szívnod a felvételivel.

Viszont az igaz, hogy szerintem nehéz lesz megint belerázódni a tanulásba. Meg nekem pl. inkább feltöltődés volt az első év. Persze, sok tanulás, de egy tök új környezet, új társaság új barátok. A suli is más, érdekesebb, jobb:)

2011. aug. 22. 14:03
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom hova valósi vagy, de tényleg ha környezetváltozás kell, elég ha elmész valamelyik egyetemi városba tanulni. Mindenütt nagy a pezsgés, új emberek, bulik, másféle kihívások. Szóval ha erre vágysz nem kell halasztani.
2011. aug. 22. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!