Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek hibát követek el,...

Szerintetek hibát követek el, ha orvosi előtt halasztok egy évet?

Figyelt kérdés
mármint gimi után egy évet még várnék. nagyon szeretnék orvosira menni, de egyre inkább úgy érzem, hogy szükségem lenne egy év feltöltődésre. ezalatt nem azt értem, egy évet csak ellébecolok. kimennék külföldre dolgozni, nyelvet tanulni, új embereket megismerni. meg persze ha neadjisten az vmelyik tantárgyból nem sikerül túl fényesen az érettségi (sajnos elég későn eszméltem rá, hogy tképpen merre is szeretnék tovább menni, így lehet, hogy a kémia emeltre nem sikerül úgy felkészülnöm, ahogy azt szeretném), akkor azt is tanulnám gőzerővel, és újraérettségiznék belőle.azt hiszem, a pszichémnek nagyon jót tenne, ha egy idôre kiszakadhatnék a megszokott környezetből. kezd annyira csábító lenni ez a lehetőség, hogy mostanában úgy gondolom, hogy még ha sikerülne is elérnem azt a pontszámot, amely egy vidéki egyetemre való bejutáshoz alkalmas, akkor is lehet, hogy halasztanék (szalasztanék?). ami miatt hülyén érzem magam, mert utána már bevezetik azt, hogy csak két emelttel lehet bekerülni orvosira, és mi van, ha a másik egy év múlva sem fog sikerülni? de erre meg mindig az a válasz fogalmazódik meg bennem, hogy akkor meg is érdemlem, hogy ne kerüljek be. ugyanakkor meg tök biztos vagyoj benne, hogy ha elsőre nem is, másodszorra biztos sikerülni fogxD kész agyré... ti mit gondoltok?
2011. aug. 21. 23:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én muszájból hagytam ki egy évet, de iszonyú volt. :S

És mindenki aki hasonló cipőben jár(t), mint én, ugyanezen a véleményen volt.

2011. aug. 21. 23:03
 2/14 anonim válasza:
Arra is figyelj, hogy mire orvos lesz belőled jó pár év fog eltelni, az nem 3 év. Én nem pocsékolnék el egy évet a helyedben. Max ha végképp nem bírod, halasztasz.
2011. aug. 21. 23:11
 3/14 A kérdező kommentje:
az megint más, ha muszájból tesz így az ember (szerintem). de velem az utóbbi 1-2 évben annyi rossz dolog történt, hogy kicsit belefásultam a dolgokba. attól félek, hogy ha így vágnék bele a 6 év egyetembe, kiégnék. nem tudom...:(
2011. aug. 21. 23:14
 4/14 A kérdező kommentje:
nekem mondod?xd majd 20 éves leszek, mire befejezem a gimit. évveszte vagyok + egy évet már halasztottam 12 évesen rák miatt.
2011. aug. 21. 23:15
 5/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok, mivel másabb, ha muszájból halaszt az ember? Én (is) 21 évesen kezdtem az orvosit.

Ha úgy érzed, hogy kell az a plusz egy év, akkor hajrá, de nem biztos, hogy utána vissza tudsz zökkenni a tanulásba.

2011. aug. 21. 23:26
 6/14 anonim ***** válasza:

Az Istenért sem akarlak megbántani, de:

én biológus MSc-re járok most (kutatóira), és ha már most fásult vagy, mi lesz később?

Nálunk van egy mondás: 2 ember van, az aki elkezte, de felmondták az idegei, és aki elkezdte és lett diplomája.

Én úgy választanék, hogy tisztába lennék azzal, ha már most "szusszanásra" van szükségem, mi lesz később??

Csak két példa: 2 hétig csak 2 órákat aludtam zh időszakban (minden órára bejárok!!!!!!). 84 államvizsga tétel (mind min. 3 oldal).

Nem leakarlak beszélni, csak mi már rájöttünk, miért nem mosolyognak a PhD-sok! :)

És ez biosz.

2011. aug. 21. 23:34
 7/14 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem hagynék ki 1 évet. Elég nehéz visszarázódni a tanulásba és az orvosi nem sétagalopp. Esetleg, ha tényleg nagyon kikapcsolódnál, akkor azt mondom utána legyen egy passzív féléved, ha felvettek. Igaz így is csúszol majd egy évet az egymásra épülő tárgyak miatt, de legalább megnyugodhatsz, hogy benn vagy.
2011. aug. 21. 23:36
 8/14 A kérdező kommentje:
köszönöm, h válaszoltatok. az utolsó kommentre: félreértesz kicsit. imádok tanulni, nem abba fásultam bele. a stresszt is megszoktam, el tudom viselni. csak a környezetváltozásra lenne szükségem, az új ismerettségekre, hogy végre önálló legyek úgy igazán. egy év alatt összeszedhetném magam lelkileg, és 100%-osan kezdhetnék neki az egyetemnek. amúgy én is bocs, hülyeséget írtam, tuti nem fásulnék bele az egyetembe, mert nagyon szeretek tanulni.
2011. aug. 21. 23:44
 9/14 A kérdező kommentje:

* utsó előtti kommentre válaszoltam.

hát, elbizonytalanodtamxd azt hiszem, ezt még átgondolom.

2011. aug. 21. 23:45
 10/14 anonim válasza:
Az egyetemen találsz barátokat, új ismeretségeket, bulikat. Ott a legjobb ezen a téren hidd el!
2011. aug. 21. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!