Mennyi esélye van annak, akinek 3,5-ös átlaga van
szakközépiskolába, hogy felveszik valami egyetemre vagy
főiskolára?
Figyelt kérdés
Barátnőm 3,4-es érettségivel került be egyetemre, de unokatesómat 4,2-vel sem vették fel ugyanarra a szakra csak másik egyetemen. Hogy is van ez? (Pedig nem volt protekciós a barátnőm).
2011. aug. 20. 22:33
1/6 anonim válasza:
Engem is felvettek orvosira.
Dupláztam...
2011. aug. 20. 22:34
2/6 anonim válasza:
Ez nagyon függ attól, hogy adott évben mennyi a ponthatár, illetve, hogy az adott szakon melyik tárgyat nézik és az illető abból hogyan teljesített.
2011. aug. 20. 22:48
3/6 anonim válasza:
Érettségin múlik és a pontokon. Emelt és nyelvvizsga, az plusz pont, és ha jól írja meg az érettségit, ami egyben a felvételi, akkor egy "kettes" tanuló is bekerülhet.
2011. aug. 20. 22:54
4/6 anonim válasza:
Én is mindig 3-as tanuló voltam, mégis megírtam 2 választható tantárgyamból az 5-ös érettségit, és duplázással felvettek. Bár a másik módszerrel is meglett a pontom
2011. aug. 21. 00:00
5/6 A kérdező kommentje:
Az jó. Igaz nekem még 2 évem van, 4.-es az átlagom, de nagyon szeretnék az ELTÉre vagy a PTE-re menni anglisztika vagy magyar szakra. Szakközépbe járok és nagyon parázok attól, hogy nem vesznek fel. (kémiából 11.-be előrehozott érettségit szeretnék és idén megyek OKTV-re - nem tudom ez mennyiben számít be a pontokba). Amúgy, köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
2011. aug. 21. 00:13
6/6 anonim válasza:
Ahogy az előttem válaszolók már írták ez nagyrészt az érettségitől függ. A volt barátom átlaga 2-es,3-as között volt szakközépiskolában végig,szinte semmiből se lett 4-es csak tesiből. Az érettségijén a 2 választható tantárgyat megírta 4-es,5-ösre(nem tudom hogy csinálta),duplázott és simán felvették.
Persze ez az iskolától is függ és attól is hogy milyen szak,hányan jelentkeznek. Nekem az átlagom 4-es volt szakközépiskolában de a két választható tantárgy közül az egyiket nagyon elrontottam úgyhogy nem vettek fel arra a szakra amire akartam.
Igazából az egész az érettségin múlik,csinálj nyelvvizsgát,emelt szintű éretségit (mert ezek még plusz pontot érnek) és akkor jóval nagyobb lesz az esélyed hogy felvegyenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!