Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a matematika...

Mi a véleményetek a matematika (BSc) szakról?

Figyelt kérdés
2011. aug. 19. 08:28
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
én is azon nyomom. a világ legnehezebb olyan szakja, aminek a diplomája (mesterképzés nélkül) kutyaszart sem ér...
2011. aug. 19. 08:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
De Msc-vel együtt meg valószínűleg annyival többet.
2011. aug. 19. 09:31
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

múltkori itt írt egy srác, hogy a tesója, az ELZE matek szakáról ment ki a Harvardra kutatni

nyilván nem tudjuk ellenőrizni, hogy kinek az állítása igaz a válaszolók között

DE az tény, hogy az ELTE-nek remek kapcsolatai vannak a nevesebb egyetemekkel, a matek tanszéket elismerik világszerte, még a kémia és fizika tanszék örvend ilyen presztizsnek, szóval ha beszélsz nyelveket és kiemelkedő vagy akkor szerintem rengeteg lehetőséged van világszerte

na persze nem itthon

szóval csak akkor menj, ha kinti terveid vannak

de ha már a fizika szóba került, az ELTE fizika tanszékéről már elég sok ember jutott ki a CERN-hez és ennek biztos van valóságalapja, éppen a napokban volt egy közel egy órás dokumentumfilm a TV-be

az is nagyon izgalmas lehet...

az, hogy a matek mennyire nehéz mennyire nem, az mindenkinek a saját képességeitől függ

kétségtelen, hogy egy matek szak nem fáklyásmenet, ehhez kicsit kockának kell lenni, a szó legnemesebb értelmében

én nagyon szeretem a matekot, de láttam, hogy sokan vért izzadtak vele

és anno csak négy félév gazdasági matekot tanultam a Közgázon, /deriválás, intergrálás, operáció kutatás, valszám, mátrixok, determinusok, szélsőértékek, függvények, statisztika/ ezt nyilván nem lehet összehasonlítani egy matek szakkal, de a mai eszemmel azt hiszem, párhuzamos képzésként elvégezném az ELTE-t is matek szakon

ha kutatói pályára készülsz külföldön szerintem nagyon jó alap

2011. aug. 19. 09:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok.

Nem írtam, de most 12-es leszek, és egész véletlenül pont matek szakra készülök. A harmadik válaszolónak teljesen igaza van, ha az ember tud nyelveket és elvégez egy matematikus szakot (vagy alkalmazott matematikusként végez), akkor már sínen van. (Bár megjegyzem, ha angolul jól tudsz, az már jó alap, és tudsz kezdeni vele valamit) Nyilván hogy elvégezzen valaki egy ilyet (vagy fizika szakot), ahhoz nem feltétlen elegendő az elszántság, rengeteg középiskolás tapasztalat (amelyhez ha hozzátársul a tehetség, akkor verhetetlen vagy) létfontosságú hogy bennmaradjál. Nemhiába vannak ELTE-n és SZTE-n is kevesen ezeken a szakokon a felsőbb évesek közt (erről van infóm, többről nincs).

Én pont SZTE-re készülök, ELTE-ről sajnos vannak rossz - ismerősöktől hallott - tapasztalatok. (Ezt inkább nem írom le ide)

2011. aug. 19. 10:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :) Szerintem bevállalom, de inkább Pécsen.
2011. aug. 20. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!