Ha jelentkezem főiskolára/egyetemre lehet az első évet rögtön halasztani?
Úgy tudom nem tudsz addig halasztani, amíg nem végeztél el legalább egy félévet vagy évet.
Nekem volt már ilyen, el se kezdtem az első évet; újra kellett jelentkezni.
Én most leszek 12-es, a következő évfolyam(ok)nak igen-igen esélyes a két emelt szintű érettségi bevezetése (mint kötelezettség jelentkezéskor). Minálunk is volt róla szó, de szerencsére nem buzdították ezt (is) ránk.
A lényeg a lényeg hogy ha jövőre nem felvételizel hanem kimész külföldre, akkor nagy az esély rá hogy te már bele fogsz abba a csoportba tartozni. A legegyszerűbb persze az lenne ha most csinálnál két emeltet, de ez nem ilyen egyszerű.
ELTE-re jártam, és már az első félévtől lehetett szüneteltetni a jogviszonyt. (De beiratkozni ettől még kell!)
De! Ez lehet, hogy kivételes, nem tudom, mert a felsőoktatási törvényben az van, hogy "Az első szünetelésre - ha a tanulmányi és vizsgaszabályzat eltérően nem rendelkezik - csak az első félév sikeres teljesítése után kerülhet sor." (50. § (1))
Úgyhogy azt tanácsolom, mindenképp kérdezz utána ott, ahová felvettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!