Milyen színházi munkák vannak?
Színházban szeretnék a későbbiekben dolgozni. Mik közül választhatok? Milyen lehetőségeim vannak?
Tudom, hogy ez már több kérdés, de az is érdekelne, hogy mit tudok tenni már most ennek érdekében. (15 éves vagyok.)
Előre is köszönöm. :)
Hú, hát rengeteg mindent, felsorolni is lehetetlen.
Nyilván vannak az olyan egyértelműek, mint színész, rendező, világosítók, hangosítók, a technikáért felelős személyzet, az ügyelő, a díszítők, a díszlet-pakolók, az öltöztetők...
Ezen kívül persze ott is, mint minden intézményben, vannak takarítók, portások, jegyszedők, ruhatárosok... gondolom, hogy nem ezekre a foglalkozásokra célzol, de sokszor így a legegyszerűbb bekerülni egy színházba, és innen továbblépni az áhított szakma felé, akármilyen furán is hangzik.
És akkor persze van még a díszlet-és jelmeztervező, látványtervező, karmester (ha zenés színház), zenekari tagok... Ők akár több színházhoz is tartozhatnak persze, nem csupán egyhez.
Általában van sajtósuk, van persze igazgató, vannak akik összeállítják a próba-és előadásrendet.
És ez is csak pár példa volt, biztosan rengeteget lehet még sorolni.
Szóval először döntsd el, hogy mi érdekel téged, és az alapján lehet csak megmondani, hogy akkor te merre indulj, mit tehetsz esetleg most. :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Inkább a látvány rész érdekelne. Most a Kisképzőbe járok, talán tudnám hasznosítani. Arra én is gondoltam, hogy az lenne a legegyszerűbb, ha pl. jegyszedőként, vagy bármi másként bekerülnék a színházba. Akkor talán könnyebb lenne. Mit gondoltok, ilyen munkát diákok is végezhetnek?
Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet, kedves első válaszoló. Mindenképpen utánanézek majd! :)
Persze, jegyszedő meg ilyesmi lehetsz diákként is!
Így szokták kezdeni, akik nagyon ilyen környezetbe vágynak, azon az alapon, hogy csak legyen ott, és ismerjék meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!