Milyen egyetemi támogatások vannak, és ezek mikorra várhatók? Kell a diákhitel vagy sem?
Most szeptembertől a Miskolci egyetemre fogok járni államilag támogatott alapképzésre. Itthon anyagi gondokkal küszködünk, édesanyámmal élek havi 42000 ft-ból, aki ráadásul csak 8 általánossal rendelkezik. Így ha jól tudom halmozottan hátrányos helyzetű vagyok. Szeptembertől 14 000 Ft lesz a kollégium, valamint 5500 a helyi járatos bérlet, és szeptembertől kell fizetnem a laptoprészletemet is (havi 10 000 ft). Ez durván 30 000Ft, plusz meg is kell élnem valamiból, tehát kb 50 000Ft-nak kellene bejönnie egy hónapban.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e erre esély, valamint, hogy milyen támogatásokat lehet igényelni, és ezt kb mikorra folyósítják? Tehát, hogy szeptember, október környékén számíthatok-e valamiféle összegre, amiből a fent leírtakat tudom fedezni, mert ha nem akkor diákhitelt kell felvennem, amiről sok rosszat hallottam, és nem szeretnék adóssággal kikerülni az egyetemről.
Tehát kaphatok valamilyen támogatást október környékén, vagy muszáj felvennem a diákhitelt? Elsősorban a Miskolci Egyetemmel kapcsolatban érdekelnek információk.
Előre is köszönöm!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!