Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarországon egyetemen hol...

Magyarországon egyetemen hol tanulhatnék bővebben (sokkal bővebben) a prekolumbián mezoamerikai társadalmakról azok nyelvéről kultúrájáról társadalmi berendezkedésükről stb?

Figyelt kérdés
Egyáltalán Magyarországon lehetséges ez?ui.: az aztékokra majákra olmékora stb. gondoltam
2011. aug. 11. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, szerintem egyetemen sehol. A magyar államnak nem érdeke, hogy olyan "szakembereket" képezzen akikre tényleg abszolút nincsen szükség itthon.
2011. aug. 11. 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:

BA és MA, valamint osztatlan képzések vannak... Szóval egyetemi képzést nem fogsz erre találni.

Mondjuk egyetértek az előző válasszal, az államnak nem érdeke ilyen képzést fenntartani, de azért nézz szét a felvi.hu-n, hátha mégis... elvégre sok értelmetlen szak mellett akár ez is elférne.

2011. aug. 11. 17:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Legfeljebb spanyol szakon tanulhatsz egy keveset, de teljes szak nem szól erről.
2011. aug. 11. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha komolyan gondolod, akkor spanyol-régészet szak. Ha ezt lenyomod + OTDK + idegen nyelven írt cikkek, akkor valahova csak eljutsz PhDzni.

Sok sikert! (Gimnazista koromban még én is keltológus akartam lenni. :))

2011. aug. 11. 18:51
 5/6 A kérdező kommentje:
akkor hogy tudnék róluk tanulni magamtól?
2011. aug. 11. 22:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Az utolsó nagyon jó választ írt!

És magadtól pedig természetesen olvashatsz sokat, kereshetsz róla könyveket, cikkeket, rá kell pörögni a nyelvtanulásra, és akkor külföldieket is.

Már a PhD előtt, TDK, majd OTDK kutatási témaként is választhatod ezt, és szerintem sikere is lenne!

Szóval hajrá!

Megéri szétnézni a felsőoktatási intézmények régészet, történelem tanszékeinek interneten, hol van esetleg olyan oktató, aki foglalkozott ezzel, és akkor oda jelentkezni.

2011. aug. 12. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!