Magyarországon egyetemen hol tanulhatnék bővebben (sokkal bővebben) a prekolumbián mezoamerikai társadalmakról azok nyelvéről kultúrájáról társadalmi berendezkedésükről stb?
BA és MA, valamint osztatlan képzések vannak... Szóval egyetemi képzést nem fogsz erre találni.
Mondjuk egyetértek az előző válasszal, az államnak nem érdeke ilyen képzést fenntartani, de azért nézz szét a felvi.hu-n, hátha mégis... elvégre sok értelmetlen szak mellett akár ez is elférne.
Kérdező, ha komolyan gondolod, akkor spanyol-régészet szak. Ha ezt lenyomod + OTDK + idegen nyelven írt cikkek, akkor valahova csak eljutsz PhDzni.
Sok sikert! (Gimnazista koromban még én is keltológus akartam lenni. :))
Az utolsó nagyon jó választ írt!
És magadtól pedig természetesen olvashatsz sokat, kereshetsz róla könyveket, cikkeket, rá kell pörögni a nyelvtanulásra, és akkor külföldieket is.
Már a PhD előtt, TDK, majd OTDK kutatási témaként is választhatod ezt, és szerintem sikere is lenne!
Szóval hajrá!
Megéri szétnézni a felsőoktatási intézmények régészet, történelem tanszékeinek interneten, hol van esetleg olyan oktató, aki foglalkozott ezzel, és akkor oda jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!