Mi az oka annak, hogy Magyarországon egyre több az olyan fiatal, aki a matematika korrepetáláson akarja megérteni, begyakorolni és meg is tanulni ezt a tudományt? Otthon a sutba vágja az ilyen fajta jegyzeteit.
Mert a szüleik egy tudatlan tuskók és nem magyarázzák el a gyereknek a feladat megoldását.
Mit vársz? Az elmúlt pár generáció egy életképtelen valami, de szaporodni azt tud....Tanulni, gondolkodni nem!
Én is magántanárhoz jártam a gimnázium alatt, hogy segítsen matekozni.
Sajnos alapból nem vagyok reál beállítottságú, borzasztó nehezen ment minden reál tárgy. A matek főleg. Ráadásul a tanárunk, mivel imádta a tárgyát, és a legtöbbnek jól is ment, csak adta és adta a feladatokat, gyorsan megcsinálták, én meg ültem mint a sül hal. Akinek gyengén megy a matek annak képtelenség megérteni ennyi idő alatt egy példát. Én ezért jártam különtanárhoz. Ott nyugodtan elmagyarázta a dolgot, nem volt kínos hülyeséget kérdeznem vagy nyolcszor megismételni a feladatot hogy biztosan értsem. :)
Biztos van olyan is, aki tnyleg nem érti meg órán, magától meg nem jön rá, kell a segítség.
De sok olyan van, aki azt hiszi, hogy a magántanár helyettesíti a tanulást. Azt hiszi, hogy ha eljár, akkor már tudja is...
És nem csak a matekkal van így.
Volt pár osztálytársam, aki egész biosz fakton csak vihorászott meg szenvedett, aztán fizették a tízezreket a magántanárnak. Azt hitték, hogy ennyivel el van intézve a jó érettségi.
Én nem jártam tanároz, hanem otthon foglalkoztam vele, és meglepő módon engem vettek fel egyetemre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!